Bohumil Máčalík má nemocné klouby: Léčí se včelími žihadly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bohumil Máčalík má nemocné klouby: Léčí se včelími žihadly!

Bohumil Máčalík si vpíchne denně do kolena několik žihadel.
Bohumil Máčalík si vpíchne denně do kolena několik žihadel. (pro Aha! – Ivan Dostál)

Většina z nás se včelímu bodnutí vyhýbá jako čert kříži. Pan Bohumil Máčalík z Dolní Lhoty je ale pravý opak. Denně si jich do kolena píchá hned několik. Žihadla jsou tak jeho domácím receptem na zdravé klouby.

„Je to zázrak, všem to určitě doporučuji. Daleko lepší než nějaké masti, dřív jsem vyzkoušel skoro všechno, takže vím, o čem mluvím,“ říká důchodce. Celý život tvrdě pracuje v zemědělství, a tak není divu, že před 5 lety měl jít na operaci s koleny.

„Měl jsem skončit pod kudlou, známý včelař mi ale poradil, že na bolavá kolena je skvělý včelí jed. Nejprve jsem nevěřil, ale několik bodnutí mě přesvědčilo,“ říká Bohumil Máčalík s tím, že si na včely tak zvykl, že dnes už včelí bodnutí ani necítí. Terapii doporučuje i bylinkář Stanislav Zábojník z Hradiště.

„Příznivě působí na nemocné klouby, záněty nervů, revmatismus, ale nic se nemá zas přehánět, může nastat i alergická reakce,“ říká.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.