Vyhodili moderátora ČT! Kvůli rozhovoru s Paroubkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vyhodili moderátora ČT! Kvůli rozhovoru s Paroubkem

Jiří Paroubek při debatě s Davidem Borkem na ČT 1.
Jiří Paroubek při debatě s Davidem Borkem na ČT 1. (: ČT)

PRAHA – Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal stáhnul z pořadu Události, komentáře moderátora Davida Borka. Důvodem je prý nezvládnutý rozhovor s premiérem Jiřím Paroubkem ve vydání pořadu ve středu 16. srpna.

Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal stáhnul z pořadu Události, komentáře moderátora Davida Borka. Důvodem je prý nezvládnutý rozhovor s premiérem Jiřím Paroubkem ve vydání pořadu ve středu 16. srpna. Podle Šámala se moderátor mj. nedostatečně připravil, překročena byla podle něj i míra toho, jak Borek skákal premiérovi do řeči.

Borek se Paroubka mimo jiné zeptal, jak se cítí ve chvíli, kdy již několik hodin není premiérem. Paroubkova vláda sice ten den podala demisi, zároveň ji ale prezident Václav Klaus pověřil dočasným výkonem funkcí až do jmenování nové vlády. Paroubkovy výhrady k tomu, že jej moderátor nenechá domluvit, pak Borek odmítl se slovy: „Osud tomu dal, takže já jsem novinář, vy jste politik. Až to bude naopak, tak možná to uděláme jinak.“ Moderátor se vrátí do ekonomické redakce České televize, kde působil předtím.

Sám Paroubek si prý ale na Borka vedení České televize nijak nestěžoval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.