Kajínek láme rekord – Už první víkend 120 tisíc diváků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kajínek láme rekord – Už první víkend 120 tisíc diváků!

Obhájkyně skutečného Kajínka Klára Slámová s Kajínkem filmovým, kterého představoval Konstantin Lavroněnko.
Obhájkyně skutečného Kajínka Klára Slámová s Kajínkem filmovým, kterého představoval Konstantin Lavroněnko. (Aha! Karel Kopáč)

Zatímco ten skutečný beznadějně kouká na svět přes mříže své cely, filmový Kajínek slaví úspěchy. Během premiérového víkendu ho v kinech vidělo tolik lidí, že se snímek okamžitě řadí mezi nejúspěšnější filmy v novodobé historii.

Konkrétně angažovaný thriller inspirovaný skutečným případem Jiřího Kajínka během víkendu shlédlo 19 182 diváků!

To ho řadí na první místo mezi českými filmy v novodobé historii filmového průmyslu. Pro srovnání: megahit Bathory shlédlo před dvěma lety o prvním víkendu téměř 80 000 lidí, dosavadní filmové rekordmany oscarových režisérů Jana Svěráka či Jiřího Menzela Vratné lahve respektive Obsluhoval jsem anglického krále vidělo v prvních dnech přes 105 000 respektive přes 103 000 návštěvníků kin. Jiný hit letošního roku Ženy v pokušení přilákal o svém premiérovém víkendu do kin přes 93 000 lidí.

„Filmu jsme věnovali šest let života a teď o víkendu jsem byl najednou strašně nervózní, jestli lidi do kina přijdou, jestli je film bude zajímat. Jsme šťastní, že ho chce vidět tolik lidí. Je to pro nás pocta . . . A samozřejmě i uspokojení, to nemá smysl skrývat,“ je nadšený a šťastný režisér filmu Petr Jákl.

Lavroněnko s Tatianou Wilhelmovou, která si zahrála obhájkyni filmového Kajínka.

Kajínek vtrhl do českých kin minulý čtvrtek ve vysokém počtu 35ti filmových kopií, které doprovodilo ještě 42 kopií digitálních. Jen první den si lístky koupilo 26 251 diváků.

„Věřili jsme, že by Kajínek mohl mít u diváků úspěch, je to silný příběh, který nepostrádá tajemství, a jako film se povedl, je výborný. Přesto nás počet diváků z prvních čtyř dnů v kinech ohromil,“ přiznává ředitel distribuční společnosti Hollywood Classic Entertainment a jeden z producentů filmu Igor Konyukov.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.