Vrah z Kmetiněvsi Robin P. (19) - Prodával v obchodě! Vyhodili ho pro neschopnost | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vrah z Kmetiněvsi Robin P. (19) - Prodával v obchodě! Vyhodili ho pro neschopnost

Robin P.
Robin P. (Aha! – Martin Přibyl, reprofoto TV Nova, ara)

Vrah Robin P. (19), který v roce 2004 v Kmetiněvsi u Kladna brutálně ubodal a poté znásilnil spolužačku Barborku (†13), hledal po propuštění z výchovného ústavu své první zaměstnání. Začal pracovat v obchodě s oblečením v pražských Letňanech. Odtud ho ale vyhodili pro neschopnost. A teď se po něm údajně slehla zem! Starosta Kmetiněvsi, který z Robina od jeho propuštění nespustil oči, navíc tvrdi: „Neléčí se!“

Mladistvý vrah s diagnózou útočný sadismus se v současné době pohybuje na svobodě a má čistý trestní rejstřík. Může si jít kam chce a nikdo neví, jak vypadá. Podle posledních informací se Robin snažil najít práci jako prodavač v obchodě s módou v Obchodním centru Letňany. „Přihlásil se k nám a kolega s ním dělal pohovor. Pracoval u nás jeden den na zkoušku, ale nezdál se nám. Potřebujeme aktivní, komunikativní lidi. Ta práce mu prostě nešla. Co je zač, jsme nevěděli,“ popsala pro deník Aha! manažerka prodejny Gabriela Kaslová.

Podobné informace o mladíkově pohybu má i starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil. „Od známých vím, že tam pracoval. Úplnou náhodou na něj narazili a šli po něm. Když ho chtěli vyfotit, řekli jim prodavači v prodejně, že už tam není, že něco ukradl,“ vysvětluje Kvapil.

Podle něj se vrah navíc vůbec neléčí. Léčbu má totiž jen dobrovolnou, a pokud nebude chtít, k sexuologovi docházet nemusí. „Už dva měsíce o něm nikdo nic neví. Ani se neléčí,“ tvrdí starosta Kvapil. Jiný názor má Robinův sexuolog Slavoj Brichcín. „Není to pravda, víc vám ale nemohu říci, nemám souhlas pacienta.“

Starosta Kvapil se nad tvrzením lékařů rozčiluje. „Ať mi to teda někdo dokáže, že do Bohnic dochází a že se léčí. Nepořádám hon na nějakého Robina, jen mě štve, že někdo takový má víc práv než normální lidé,“ zuří Kvapil.

Rekordní petice

Výzvu kmětiněveského starosty Luďka Kvapila za přijetí zákona, podle kterého by dětští pachatelé brutálních vražd byli doživotně pod dohledem úřadů, už podepsalo 453 tisíc lidí. Podle předsedkyně sněmovního petičního výboru Zuzky Bebarové-Rujbrové je to nejvíce podpisů pod petici v historii Česka. Návrh zákona, který by dětské vrahy posílal do ochranného léčení, připravuje ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.