Katka (14) poprvé u kadeřníka: Ustřihl jí 135 cm dlouhé vlasy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Katka (14) poprvé u kadeřníka: Ustřihl jí 135 cm dlouhé vlasy!

Katka ještě s dlouhými vlasy...
Katka ještě s dlouhými vlasy... (ČTK – Josef Gabzdyl)

Kateřina Vojkůvková (14) z Nového Jičína, která měla jedny z nejdelších vlasů v České republice, si je v sobotu nechala poprvé v životě ostříhat. 135 cm dlouhé lokny jí začaly překážet.

Každé ráno musela Katce maminka uplést cop, a také umývání vlasů bylo náročné. „Ani už nevím, kdy jsme se s Katkou rozhodly, že si nechá narůst co nejdelší vlasy,“ říkala v kadeřnictví matka Jelena, která se s Katčiným rozhodnutím nemohla dlouho smířit. „I když pořád je mi úzko. Ale Katce to jistě bude slušet i tak,“ konstatovala.

Katce po první návštěvě kadeřníka ubudou problémy. „Občas mě za cop někdo zatahal, ale snad každý den mne někdo zastavil a začal se na vlasy vyptávat. Dva roky jsem zvažovala zkrácení,“ přiznala dívka, která se ještě s dlouhými vlasy nechala vyfotografovat v šatech ze svatebního salonu jako princezna.

Kadeřník Aleš Jurnykl si kvalitu Katčiných vlasů pochvaloval a přiznal, že odstřižení copu ani pro něj nebylo nejjednodušší. „Z romantické princezny se stala krásná slečna s praktickým účesem,“ zhodnotil přeměnu.

Když se Katka po ostříhání poprvé podívala do zrcadla, vůbec na sobě nedala znát lítost. „Bude to úplně nové, těším se na život s kratšími vlasy,“ popsala svoje pocity.

...a poté, co jí kadeřník dlouhý cop odstřihl.

Kadeřník stříhal takto silný a dlouhý cop poprvé.

Nejdelší vlasy v Česku

Nejdelšími vlasy v Česku se pyšní Marta Trávníčková (34) z Roudnice nad Labem. Její vlasy měří 198 centimetrů, nalezen byl dokonce i vlas o délce 215 centimetrů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.