Počasí poznáte podle východu a západu sluníčka - Předpověď podle slunce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Počasí poznáte podle východu a západu sluníčka - Předpověď podle slunce

Počasí se nezmění
Počasí se nezmění (Aha! – Alexandr Malachovský)

Ohnivá koule, která každý den stoupá nad naše hlavy, s sebou vždy nese tajemství! Málokdo ale ví, že podle barvy či druhu oparu, viditelnosti a mraků při východu nebo západu slunce je možné předpovědět, jaké bude počasí. Opravdu to funguje!

Západ slunce

Počasí se nezmění
Jak praví prastaré italské přísloví »Il rosso di sera, bel tempo si spera«, tedy »Večerní červánky znamenají dobré počasí«. Žluté slunce s nachovým nádechem oblohy signalizuje stabilní počasí jak přes noc, tak následující den.

Počasí se zhorší

Slunce nořící se při západu do mraků, které jsou jakoby roztrhané, nevěstí vůbec nic dobrého. Pršet začne buď v noci, nebo k ránu.

Počasí se zlepší

Mdlý, až nehezký západ slunce na šedivém pozadí je dobrým znamením. I když to na první pohled nevypadá, tak druhý den bývá velmi pěkně.

Východ slunce

Počasí se nezmění

Karmínová červeň vycházejícího slunce se zářícím žlutým kotoučem ve středu navozuje atmosféru jistoty. Během takového dne nedochází k výrazným změnám počasí.

Počasí se zhorší

Slunce má sytě oranžovou barvu a vychází vysoko nad obzorem. Velmi často se nad obzorem tvoří mraky, které signalizují vysokou vlhkost vzduchu a příchod tlakové fronty.

Počasí se zlepší

Optimistické žluté barvy zářícího slunce, které stoupá nad krajinu rychleji než obvykle a postupně se zbavuje svého zastřeného oparu, předpovídá krásný den.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.