Odešli-neodešli - Celebrity a prominenti, které nevěděly, kdy to zabalit... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odešli-neodešli - Celebrity a prominenti, které nevěděly, kdy to zabalit...

Richard Müller.
Richard Müller.

Už cítí, že je čas přenechat výsluní mladším, zkušenějším nebo schopnějším, ohlásí odchod, ale sotva to oznámí, už se zase vrací na pódia. To je společné americké zpěvačce Cher, rapperovi Jay-Z a slovenskému zpěvákovi Richardu Müllerovi. Připomeňte si nejznámější z nich…

Teprve před měsícem oznámila čtyřiadvacetiletá americká herečka Amanda Bynesová, která se prosadila už jako dětská hvězda a zahrála si v řadě filmů i televizních seriálů, že pověsí herectví na hřebík, protože ji "přestalo bavit". O víkendu ale změnila názor a stejnou cestou - prostřednictvím serveru Twitter - poslala fanouškům vzkaz, že s herectvím přece jen nekončí.

Bynesová se tak zařadila do široké škály celebrit všech oblastí, které zjistily, že bez světel reflektorů a hledáčků kamer nemohou být.

Cher

Člověk nemůže být v showbyznysu tak dlouho, jako zpěvačka a herečka Cher, a nemít za sebou několik "opravdu, ale opravdu definitivních" odchodů a návratů. Nestárnoucí diva odešla a vrátila se víckrát než vytrvalá chřipka a v roce 2002 dokonce nazvala své turné Farewell (Sbohem). Ale tomu nikdo nevěřil. Nyní vystupuje v prodloužené show v Las Vegas a na podzim se v kinech objeví její první film po několika letech Burlesque.

Cher

Frank Sinatra

V roce 1971, když hudebním průmyslem začal vát nový vítr na křídlech hnutí hippie, oznámil Frank Sinatra na koncertu v Hollywoodu, že končí - a odchází do důchodu. V roce 1973 ve věku 57 let ovšem vydal album s výmluvným názvem Ol'' Blue Eyes Is Back (Staré /dobré/ modré oči jsou zpět) a odvysílal návratový televizní speciál stejného názvu. Devět let po svém "odchodu do důchodu" nahrál svou kultovní verzi hitu New York, New York, čímž se postaral o zanechání trvalé stopy na všech svatbách v širokém okolí. Prostě to udělal po svém.

Jay-Z

Nahrávka The Black Album z roku 2003 mělo být labutí písní amerického rappera používajícího přezdívku Jay-Z. Zpěvák s vlastním jménem Shawn Corey Carter ale nevydržel stát dlouho stranou - už v roce 2006 vydal své "návratové" album Kingdom Come a po něm (zatím) dvě další.

Lance Armstrong

Odstoupil v roce 1996 z cyklistického závodu Tour de France, což bylo pochopitelné s ohledem na jeho veřejně přetřásaný boj s rakovinou varlat. Od té doby vyhrál ještě sedmkrát. Na vrcholku - v roce 2005 - ohlásil, že tahle Tour bude jeho rozlučkovou. No... v roce 2009 dojel třetí a v neděli dokončil letošní Tour de France jako třiadvacátý. A tvrdí, že ta byla opravdu poslední, ale - sázet na to peníze by asi nebylo příliš rozumné.

Michael Jordan

Po vítězství tří šampionátů NBA za sebou s týmem Chicago Bulls oznámil v roce 1993 možná nejlepší basketbalista všech dob Michael Jordan, že končí a začne hrát baseball. Definitivní odchod se ale nakonec změnil jen na dvouletou pauzu, po níž se vrátil a navázal tam, kde skončil - ziskem dalších tří titulů za sebou se stejným týmem.

Kliknutím zvětšete

Michal Jordan

Richard Nixon

Poté, co v roce 1962 prohrál s Patem Brownem souboj o post kalifornského guvernéra, ohlásil Richard Nixon svou "poslední tiskovou konferenci", na níž novinářům řekl: "Jen si představte, co všechno vám bude chybět. Nebudete tu mít Nixona, abyste do něj mohli kopat." O šest let později po tomhle odchodu se Nixon stal prezidentem Spojených států a zůstal jím až do slavného skandálu Watergate, v němž ho v roce 1974 "skoplo" z úřadu odhalení - novinářů.

Dominik Hašek

Příkladem takových odchodů a návratů je mezi českými sportovci hokejový brankář Dominik Hašek, který v lednu oslavil pětačtyřicetiny. Přestože jeden z nejlepších hokejistů světa všech dob už třikrát během své kariéry oznámil, že se do brány již nevrátí, vždy svůj původní úmysl nakonec přehodnotil. Dvakrát, s vidinou reálné šance získat Stanleyův pohár, naskočil zpět do NHL (v roce 2000 a 2003), a bez hokeje nevydržel ani po návratu ze zámoří. V loňské sezoně posílil tým v rodných Pardubicích.

Dominik Hašek

Olympic

S tuzemskou populární kapelou Olympic se příznivci v její bezmála padesátileté kariéře rozloučili již dvakrát. První krizí skupina s často se měnícím obsazením prošla v roce 1973, kdy v tehdejší Mladé frontě vyšla zpráva: "Olympic, naše nejstarší beatová skupina, se definitivně rozpadl." Lídr kapely Petr Janda její kariéru zanedlouho oživil. Další konec sám Janda ohlásil v roce 1993, již o rok později se však "Olympici" vrátili na pódia, vydali od té doby několik CD a dál koncertují.

Richard Müller

Nová deska slovenského zpěváka a hudebníka Richarda Müllera s názvem Už se již několik týdnů drží v domácí hitparádě nejprodávanějších nahrávek. Letos osmačtyřicetiletý dvoumetrový showman přitom v závěru roku 2006 oznámil, že končí s pěveckou kariérou, dokud je na vrcholu. Odmítl, že by důvodem byly zdravotní problémy, kvůli kterým byl hospitalizován. Müller kromě psychických potíží začal mít podle médií i problémy s koleny a s páteří, když přibral 40 kilogramů. Osobní i tvůrčí krizi však po dvou letech překonal.

Autor ex, ČTK

Foto ara

28. 7. 2010 6:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.