Pitrova vila za 100 milionů - Rekonstrukci hlídají drsňáci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pitrova vila za 100 milionů - Rekonstrukci hlídají drsňáci

Červenec 2010 - Nyní celý objekt obklopuje vysoký val, vila tak téměř není vidět.
Červenec 2010 - Nyní celý objekt obklopuje vysoký val, vila tak téměř není vidět. (Aha! – Martin Pekárek, Alexandr Malachovský)

Uprchlý podnikatel Tomáš Pitr (39) se už třetím rokem skrývá, neznámo kde. Podle některých informací je ve Švýcarsku, podle jiných se pravidelně zjevuje v České republice. Jedno je ale jasné: jeho neviditelná ruka, ať už odkudkoliv, na dálku ovládá pokračující práci na obří vile za sto milionů korun, kterou si nechal postavit v Jesenici u Prahy.

Podle místních dost nevkusný dům s modrou střechou je nyní v obležení bagristů. „Je tady kolem toho val hlíny, někde až pětimetrový, a za ním něco provádějí na zahradě. Podle mě tam dělají jezírko, bazén už totiž mají,“ řekl Aha! jeden z místních.

A nejen val obklopuje a hlídá celý objekt. Kromě dvoumetrové zídky tam totiž Pitr má i své pochopy. Jeden z nich na reportéra Aha! vyběhl s fotoaparátem a začal křičet, ať jde pryč. Přitom nedošlo k vniknutí na soukromý pozemek.

Už letos v lednu se o krutosti ochranky přesvědčil zloděj, který se snažil dostat do vily. Nakonec ho pokousal hlídací pes a za ním se přihnal i bodyguard.

Ačkoliv se tvrdí, že se Pitr schovává ve Švýcarsku, v Jesenici kolují zvěsti, že se uvelebil pod příslovečným svícnem. „Pravidelně jsou otevřená okna, když tam větrají, a po nocích se tam svítí,“ řekla už před časem Aha! vystrašená paní. V objektu však podle oficiálních informací bydlí jeho rodina.

Pitr letos dostal k původnímu pětiletému rozsudku z roku 2006 dalších šest let za podezřelé obchody s akciemi. Že by se přesto chystal vrátit do svého jesenického zámečku?

Tomáš Pitr (*1971)
  • Podnikatel v potravinářském průmyslu byl spolumajitelem několika desítek firem s ročním obratem přes 20 miliard korun, vlastnil výrobce olejů Setuzu, konzervárnu Seliko, Balírny Marila a další firmy.
  • Byl přítelem zavražděného krále posvětí Františka Mrázka i uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře.
  • V červnu 2006 byl odsouzen na pět let odnětí svobody za rozsáhlé daňové podvody.
  • Do vězení nikdy nenastoupil, momentálně má pobývat ve Švýcarsku.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.