Sebevražda policistky v Praze - Mrtvá ležela dva dny v kanceláři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sebevražda policistky v Praze - Mrtvá ležela dva dny v kanceláři!

Zřejmě problémy v práci neunesla policistka (†29) z pražské hospodářské kriminálky. Zhruba před dvěma týdny se přímo v budově policejní správy hlavního města v Kongresové ulici zastřelila. Nechala dopis na rozloučenou.

Mladá žena byla u policie necelé tři roky. „Zastřelila se služební zbraní u sebe v kanceláři v pátek po práci. Našli ji až v pondělí,“ řekl Aha! policejní zdroj. Byla údajně svobodná, zřejmě proto mladou ženu celý víkend nikdo nepostrádal.

Policejní zdroj rovněž potvrdil, že motivem sebevraždy byly problémy na pracovišti. Mnohé objasňuje dopis, který kriminalistka před smrtí napsala a zanechala na místě činu. V něm si prý stěžuje na šikanu ze strany nadřízených.

„Je Palachem policejního chování,“ řekl Aha! další z policistů, který si z pochopitelných důvodů nepřál uvést své jméno. „Šikana není nic mimořádného. Často přicházejí naprosto nelogické příkazy na hony vzdálené běžné službě. Když člověk poukáže na to, co se mu nelíbí, je potrestán,“ dodal policista.

Podle něj je situace mnohem horší v kancelářích než u policistů v terénu. „Venku si děláte svou práci a vyčistíte si hlavu. V kanceláři po vás může kdokoliv rajtovat třeba kvůli písmenku ve spisu, jak se mu zlíbí. Slabší jedinec propadne beznaději,“ dodal.

Smrtí mladé kriminalistky se nyní zabývá policejní inspekce. „Prošetřujeme tuto tragickou událost, ale bližší informace nebudeme sdělovat,“ řekla její mluvčí Martina Lídlová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.