Z honičky vyšli strážci zákona s ostudou: Kobra 11 po česku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Z honičky vyšli strážci zákona s ostudou: Kobra 11 po česku...

Jeden z policejních vozů skončil po srážce na střeše.
Jeden z policejních vozů skončil po srážce na střeše.  (Aha! – Daniel Černovský)

Pronásledování připomínající scény z populárního německého seriálu Kobra 11 předvedla pražská policie v sobotu večer v Holešovicích. Závěr se ovšem podobal nepovedené komedii. Jak došlo k tomu, že se policejní vůz ocitl na střeše? Policisté večer prováděli silniční kontrolu, před kterou začal jeden vůz ujíždět. Dopraváci tak naskákali do vozu a jali se podezřelý vůz pronásledovat. Nezapomněli si ani zavolat o posily. Jenže ve chvíli, kdy se auta k ujíždějícímu blížila, došlo ke srážce mezi dvěma policejními vozy. A stíhaný ujel.

„Obě policejní vozidla měla zapnuté výstražné zvukové a světelné zařízení,“ uvedla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková. První policejní posádka prý objížděla auta čekající na červené a najela do protisměru. Ve chvíli, kdy chtěla zahnout do ulice za pronásledovaným, narazilo do ní druhé policejní auto, jedoucí rovně.

Místo toho, aby pronásledovatelům přivolaná hlídka pomohla dostihnout darebáka, obrátila jejich vůz na střechu. A prchající řidič ujel. „Bylo to hrozně rychlé. Nejdřív jsem si myslel, že se tady natáčí nějaký akční film,“ popsal situaci svědek nehody.

Ošklivý střet si naštěstí nevyžádal žádná závažná zranění. „Ani jeden z pěti policistů tvořících osádku těchto vozidel neutrpěl viditelné zranění, přesto se všichni podrobili preventivnímu lékařskému vyšetření,“ doplnila mluvčí. Škoda na autech se vyšplhala na 250 000 korun. Okolnosti nehody policie plánuje pečlivě vyšetřit.

Ani blikající maják a zapnuté houkačky nezabránily střetu dvou policejních aut.

Škoda na autech, která policie během dvou hodin odklidila, dosáhla 250 000 korun.

Borci z Kobry 11 jen zírají!

Policisté bourali také na D1

Na 29. km dálnice D1 ve směru na Prahu v sobotu havarovali další policisté. Nehoda bude kromě zmačkaných plechů nejspíš znamenat i pořádný skandál. Podle serveru tn.cz byli totiž havarující policisté pod vlivem alkoholu! A aby toho nebylo málo, dopraváky, kteří na místo přijeli nehodu vyšetřit, bourající policisté fyzicky napadli. „Mohu pouze potvrdit, že na nehodě, při které nebyl nikdo zraněn, měli účast policisté,“ řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Incident šetří policejní inspekce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.