Samonabíjecí baterie: Stačí jen zatřást! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Samonabíjecí baterie: Stačí jen zatřást!

Samonabíjecí baterie
Samonabíjecí baterie

Vybily se vám baterky v ovladači a nechtějí se chytnout na jediné přepnutí televize ani po několikerém zoufalém poťukání baterek o sebe? Mezinárodní tým inženýrů teď vyvinul revoluční typ dobíjejících baterií. Stačí s nimi jen zatřást a zase fungují!

V dohledné době by měly nahradit baterie typu AA – tužkové a AAA – mikrotužkové. Oficiálně tento nový technický počin spatří světlo světa o tomto víkendu na veletrhu TechnoFrontier 2010 v Tokiu. Výrobci se podařilo dostat do baterií malý generátor a kondenzátor, díky nimž odpadne potřeba výměny baterií za nové, což kromě uživatelů navíc ulehčí i životnímu prostředí. Téměř neuvěřitelná se zdá navíc skutečnost, že baterky ani nemusíte z přístroje vyndávat. Stačí jen zatřást celým neposlušným zařízením a přívod energie se obnoví. Baterie jsou v pár okamžicích znovu nabité a ovladač televize nebo ruční svítilna zase fungují.

Fto ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.