Ach, ti poslanci - Dělali, že šetří a drancovali kasu na náhradách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ach, ti poslanci - Dělali, že šetří a drancovali kasu na náhradách!

 (ČTK)

Pamatujete si spíše nenápadné poslance Jana Schwippela, Petra Tluchoře anebo Olgu Zubovou? Jestli ne, tak nyní už se vám do paměti vryjí. Podle seznamu, který mají k dispozici Hospodářské noviny, totiž i přes snahu bývalé Sněmovny v posledních měsících šetřit brali až statisíce ročně na náhradách za dopravu.

Bydliště totiž mají mimo Prahu. Oficiálně ale zároveň využívali služební byty právě v hlavním městě, které stojí dvě stovky tisíc za rok...

Podívejme se třeba na pana Schwippela. Ten má bydliště v Zadní Třebani, přesně 30 kilometrů od Poslanecké sněmovny na Malé Straně v centru Prahy. Při průměrné spotřebě by ho benzin na jednu zpáteční cestu vyšel na 108 korun. Náhrady ale počítají s něčím jiným.

I kdyby totiž Schwippel skutečně bydlel mimo Prahu a musel každý den v roce jezdit do Sněmovny (což u nárazových termínů poslaneckých schůzí rozhodně nebývá pravidlem) dostal by na den přes šest stovek na dopravu – tedy o pět set více, než potřebuje. A podle náhrad z roku 2009 dokonce 750 korun na den! Přitom vlastní byt v Praze, který pronajímá vlastní neteři...

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.