Chvíli je vedro, pak zas zima - Rekordní skok teploty o 30°C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Chvíli je vedro, pak zas zima - Rekordní skok teploty o 30°C!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šílenství! Tento týden budeme mít počasí jako na horské dráze. Z tropických teplot jsme si o víkendu užili sešup pod dvacet stupňů, během týdne ale teploty mohou opět překročit až magických 35 °C ve stínu. Aby toho nebylo málo, na víkend se zase razantně ochladí!

Ochlazení, které nás zasáhlo, má na svědomí studená fronta ze severu. Například v Šindelové na Sokolovsku se v pondělí ráno propadla teplota na teploměru až téměř k bodu mrazu. Pět centimetrů nad zemí bylo jen 0,7 °C! Přitom v pátek odpoledne tam meteorologové naměřili 33,5 °C, tedy rozdíl o 32,8 °C! Ochlazení však již brzy vytlačí teplý vzduch z jižního středomoří. Přes tropických 30 stupňů se teploty v Česku opět vyhoupnou ve středu, ve čtvrtek pak vlna teplého počasí vyvrcholí.

„To bychom se mohli na některých místech dočkat teplot až 35 °C,“ řekl Jan Horák ze společnosti Meteopress. Od pátku se začne v Čechách i na Moravě ochlazovat takže víkendové denní teploty se budou pohybovat kolem 22 stupňů Celsia.

„Očekáváme totiž přechod další studené fronty, a tím pádem lze očekávat i vydatné srážky,“ varuje meteorolog. Dobrou zprávou je, že i přes vysoké teplotní výkyvy odborníci nepředpokládají výrazné změny tlaku. „Nebude to tedy taková zátěž pro organismus,“ uzavřel Horák.

Kliknutím zvětšete

50 tipů jak snadno předpovědět počasí

Nechcete být zaskočeni náhlou změnou počasí? Držte se starých dobrých rad ostřílených zálesáků. Stačí totiž jen naslouchat a pozorně sledovat přírodu a vaše vlastní úspěšná předpověď je zaručena!

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.