Letní nebe chystá podívanou: Dnes budou padat hvězdy! Astrolog: Čekejte problémy ve vztazích i potíže s technikou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Letní nebe chystá podívanou: Dnes budou padat hvězdy! Astrolog: Čekejte problémy ve vztazích i potíže s technikou...

Fotografie
Fotografie (internal)

Snílkové, připravte se, je čas si něco přát! Právě dnes v noci začnou padat hvězdy. Meteorický roj Perseidy bude na letní obloze k vidění až do 24. srpna. Ale pozor! Toto období přinese nejen romantiku, ale také letecká neštěstí, rozpady vztahů a potíže s technikou.

Padající hvězdy, létavice nebo slzy svatého Vavřince. Tak také astronomové označují meteorické roje, které budou ode dneška k vidění.

Nejzajímavější noc nastane 12. srpna, kdy během hodiny na nebi zazáří až 110 meteorů, a vy tak můžete mít opravdu hodně přání. Podmínky pro sledování tohoto roje jsou letos podle odborníků takřka ideální, protože měsíc bude v novu a nebude pozorování rušit. Období, ve kterém budou Perseidy k vidění, zajímá i astrology. Druhá polovina července a také srpen prý podle nich nebude nijak poklidný.

Čekají nás problémy ve vztazích a velká rozhodnutí. „Lidé si uvědomí, co si skutečně přejí, a budou se snažit osvobodit od starých věcí a nevyhovujících vztahů. Přestanou dělat kompromisy a začnou realizovat své sny. Hlavní bude potřeba nezávislosti,“ popsal známý astrolog Miloslav Ponkrác. Ten ale také varoval před negativními jevy, které z postavení hvězd plynou. „Častější budou pády letadel a dojde k dalšímu násilí ve světě. Také doporučuji nekupovat v tomto období žádnou techniku. Bude vysoce poruchová,“ dodal Ponkrác.

Proč hvězdy padají?

Perseidy jsou světelné efekty, které vznikají třením prachových částic úlomků z komety o molekuly vzduchu při rychlém průletu atmosférou Země. Během letu se částice rozžhaví a vypaří. Roj je pozorovatelný od 17. července do 24. srpna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.