Pohřbili mašinfíru z Ústí: Lidí přišlo tolik, že se nevešli do smuteční síně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřbili mašinfíru z Ústí: Lidí přišlo tolik, že se nevešli do smuteční síně!

Jaroslav B. (†59)
Jaroslav B. (†59) (Aha! – Alexander Malachovský, ZO FS Kralupy n. Vlt.)

Bezmála dvě stovky smutečních hostí přišly včera vyprovodit na poslední cestu mašinfíru Jaroslava B. (†59). Ten minulý týden tragicky havaroval se strojem City Elefant v Ústí nad Labem. Při nehodě jeho soupravy bylo zraněno jedenáct lidí.

Poslední rozloučení se strojvůdcem přitom proběhlo pouhých deset dní před jeho životním jubileem. „Bylo by mu šedesát. Je to smutná záležitost, ale stalo se. Znal jsem ho a byl to poctivý a pracovitý člověk,“ řekl deníku Aha! Jindřich Hlas, prezident Federace strojvůdců ČR, který se přišel také rozloučit. „Nejsmutnější je, že se nikdy nedozvěděl, že všechny ostatní lidi zachránil, že nikdo zbytečně nezemřel. Přitom on do poslední chvíle držel ruku na brzdě a snažil se stroj zastavit,“ prohlásil jeden z přítomných smutečních hostů.

Na posledním rozloučení byla přítomna celá jeho rodina, manželka a dvě děti. Zvlášť na svou dceru byl Jaroslav podle kamarádů náležitě pyšný, protože se vydala v jeho šlépějích a také zasvětila svůj život dráze. Lidí se nakonec shromáždilo tolik, že se ani nevešli do smuteční síně.

„Měl hodně kamarádů z dráhy, na mašině jezdil od svých 18 let. To ještě jezdily parní lokomotivy. Postupem času se propracoval až k těm nejmodernějším strojům. Byl to zkušený strojvůdce, zůstává proto záhadou, jak je možné, že na úseku, kde byla omezena rychlost na 50 km/h, jel přes stovku. Že to byla jeho chyba, tomu nevěřím, na mrtvého hodí všechno,“ řekl po posledním rozloučení známý zesnulého.

Hostů bylo tolik, že se ani nevešli do smuteční síně.

Kolegové strojvůdci se složili na smuteční věnec.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.