Nejstřeženější výstava v dějinách Pražského hradu - Cartier ukázal šperky za miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejstřeženější výstava v dějinách Pražského hradu - Cartier ukázal šperky za miliardy!

Monica Bellucci v celé svojí kráse. Hádali byste jí 45 let?
Monica Bellucci v celé svojí kráse. Hádali byste jí 45 let? (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, ČTK)

Jsou drahé, třpytivé a luxusní. Šperky francouzské firmy Cartier nosily herečky Marilyn Monroe či Elizabeth Taylor, pyšnila se jimi i monacká kněžna Grace Kelly nebo vévodkyně z Windsoru. Unikátní kolekci 350 klenotů můžete ode dneška až do 17. října obdivovat na Pražském hradě i vy.

Připravte se ale na přísná bezpečnostní opatření. „Ani pan prezident nemá tak početnou ochranku jako tyto šperky. Kdybychom v Česku ukrývali jaderné zbraně, nejsou hlídány lépe,“ prozradil vedoucí oddělení kultury Správy Pražského hradu Václav Beránek. Hodnota klenotů je totiž nevyčíslitelná. „Přesnou částku prozradit nemohu, ale ve stejných řádech se počítají i národní rozpočty,“ dodal Beránek.

Výstava už v předvečer svého otevření přilákala mnoho známých osobností, mj. šarmantní italskou herečku Moniku Bellucci (45)!

Kliknutím zvětšete

Plán Bellucci: Na Hrad pěšky

Jedna z nejkrásnějších žen planety – Monica Bellucci (45) včera odpoledne přiletěla do Prahy! Na pražském ruzyňském letišti vystoupila ze soukromého letadla i s chůvou a svou dvouměsíční dcerou Léonií. Italská supermodelka a herečka (například Matrix Reloaded a Umučení Krista) se stala hlavní hvězdou výstavy luxusních šperků značky Cartier, která vpodvečer proběhla za účasti první dámy Livie Klausové na Pražském hradě. Aby se hodila do gala a předvedla se v celé své kráse, na to jí muselo v luxusním hotelu The Augustine na Malé Straně stačit jen pár desítek minut. Pak měla manželka francouzské megahvězdy Vincenta Cassela v plánu vydat se na akci naprosto nehvězdně – pěšky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.