Prázdniny u cirkusáků Berousků - Kluci vyrůstají jako Tarzani | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prázdniny u cirkusáků Berousků - Kluci vyrůstají jako Tarzani

Relaxovat na houpačce i s bandou tygříků? U Berousků je vše možné.
Relaxovat na houpačce i s bandou tygříků? U Berousků je vše možné. (Aha! – Martin Přibyl)

Jako dva Tarzani! Přesně tak žijí vnoučci bývalého cirkusáka a majitele zooparku v Bášti u Prahy Ludvíka Berouska. Ludvík (9) a Denis (3,5) odmalička vyrůstají obklopeni zvířaty všeho druhu. Usínají s malými tygříky, hrají si s hříbaty a jezdí na želvách!

Zatímco jiné děti cestují na dovolenou k moři, kluci ze slavného cirkusáckého rodu tráví svoje prázdniny mezi zvířaty. Džungli u Berousků tvoří 56 dravých šelem včetně bílých lvů a tygrů, krokodýli, želvy, opice, velbloudi, bizoni i překrásní lipicáni.

„Kluci už odmalička pomáhají. Ludvík se stará o vodu pro zvířata. Letos také poprvé pojede na zkušenou do ciziny. Jeho strejda je u cirkusu v Belgii a on se tam za ním na měsíc vypraví. Bude se starat o koně,“ vypráví Ludvík Berousek starší. Tygry a lvy kluci znají odmalička a s mláďaty často spí i v posteli. Teď se se svým dědečkem dokonce vydají na cirkusovou pouť.

„S kočováním jsme skončili. Přesto ale na léto ten náš zvěřinec sbalíme a pojedeme jako pojízdná zoo pobavit lidi na středověkou tvrz Hummer u Prahy. Největším lákadlem budou určitě malí tygři,“ raduje se Berousek.

A ještě jedna věc a zároveň záhada teď slavné cirkusáky těší. „Přihodila se taková kuriozitka. Tři tygřice a jedna lvice nedávno porodily každá po dvou mláďatech. Vždycky každá jednoho kluka a jednu holku. No a hlavně – manželce mého nejmladšího syna se právě narodila dvojčátka. Taky kluk a holka! Už devátá generace Berousků.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.