Co platí na komáří štípance? Nejlepší přípravky z lékárny i babské rady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Co platí na komáří štípance? Nejlepší přípravky z lékárny i babské rady!

Bolestivý štípanec nám mohou uštědřit jen komáří samičky.
Bolestivý štípanec nám mohou uštědřit jen komáří samičky. (Profimedia.cz, ara)

Komáři – otravně bzučící a navíc bolestivě bodající hmyz. Zvyklí na ně jsou vodáci či dovolenkáři v kempech, letos ale útočí všude. Kromě štípance na nás mohou přenášet i vážné nemoci! Obtěžovat nás navíc budou až do podzimu... Jak se komárům ubránit? A co nejvíc platí na komáří štípance? Deník Aha! vám poradí.

„Povodně letos larvy rozptýlily do větších ploch než v jiných letech, očekávám, že nám budou působit problémy až do podzimu,“ říká brněnská hygienička Danuška Mazalová.Komáři navíc přenášejí i nemoci, v Česku se od nich můžeme nakazit boreliózou, která je spíše spojována se zakousnutým klíštětem, a dokonce i malárií.

„Komáři často přiletí spolu s letadlem, a než v letištních halách zemřou, stihnou někoho popíchat,“ popisuje lékař Jan Kadleček. Nakazit se malárií dnes už můžete i na poznávacím výletu po Francii, nemusíte cestovat do Jižní Ameriky nebo Afriky.

Komáři způsobují problémy i motoristům, při jízdě jich na předním skle ulpí desítky. Na mastné skvrny nestačí běžné čistící prostředky, musí si pořizovat silné odstraňovače hmyzu.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.