Max, kterého pán zbil kladivem do hlavy - Už je v pohodě a miluje sestřičky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Max, kterého pán zbil kladivem do hlavy - Už je v pohodě a miluje sestřičky

Max má zase radost ze života. Zbožňuje piškoty a rád dává pac.
Max má zase radost ze života. Zbožňuje piškoty a rád dává pac. (Aha! – Dan Černovský, ara)

Belgický ovčák Max, kterému poslední květnový den v Praze rozbil hlavu několika údery kladivem jeho pán, už se zase raduje ze života. Na temeni mu roste nová srst. „Směje se“ na piškoty a dává pac.

Jasno má Max i v sympatiích vůči lidem. „Kotec si hlídá, jinak je to úžasný kámoš, je velmi příjemné a vyrovnané zvíře,“ hodnotí povahu psa, kterého páníček tak strašně zradil, šéf trojského útulku Václav Steinbauer. Max stále věří více ženám než mužům. „Nejvíc miluje ženy v zeleném, pak ženy, pak muže v zeleném a až jako poslední akceptuje muže,“ dodává Steinbauer. Není na tom nic divného. Veterináři a ošetřovatelky, kteří ho zachránili, nosí zelené uniformy a Max to nepřehlédl. „Zejména naše sestřičky ho doslova vypiplaly z nejhoršího. Byly u něj přes noc, když mu bylo nejhůř, krmily ho, ulehčovaly mu od bolesti. Když se začal stavět na nohy, přidržovaly ho při močení, aby neupadl,“ líčí Steinbauer.

Dnes je Max už veselý pes. Nemá ani motolice a motorika se mu srovnala.

O Maxův osud má veřejnost stále obrovský zájem. „Větší hvězdu jsme tu ještě neměli. Odpověděli jsme na více než 300 dopisů věnovaných Maxovi. Zájem o něj už projevila více než stovka lidí,“ říká šéf trojského útulku Václav Steinbauer. Klub chovatelů belgických ovčáků na jeho péči přispěl útulku 13 tisíci korunami. Maxův odchod do nového domova nechtějí pracovníci útulku uspěchat. „Chceme ho dostat do stavu, abychom si byli jisti, že bude v novém domově fungovat. Jednou pro něj bude nejlepší klidné místo a zahrádka. Šrumec a hodně lidí kolem mu nedělá dobře,“ dodává Steinbauer. Maxův pán je nadále v péči psychiatrů. Případ stále vyšetřuje policie. „Dosud čekáme na znalecké posudky,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.