Fenka Tami je »barometr« na cukr - Své paní zachránila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Fenka Tami je »barometr« na cukr - Své paní zachránila život!

Alena Pavlíčková je s Tami doslova jedno tělo a jedna duše.
Alena Pavlíčková je s Tami doslova jedno tělo a jedna duše.  (Aha! – Petr Novotný)

Desetiletá fenka papillona Tami má mimořádnou schopnost. Díky ní zachránila své paní Aleně Pavlíčkové (48) z Prahy život!

Jsme spolu šest let. „Onemocněla jsem cukrovkou. Zpočátku jsem nevěděla, co ta nemoc s člověkem dělá. Ale vždycky, když byl problém, Tami se chovala jinak než normální pejsci. Přestala si hrát, upírala na mě oči,“ vzpomíná Alena.

Že je Tami zázračný pes, poznala brzy. „V noci mi prudce klesla hladina cukru. Nebýt Tami, upadla bych ve spánku do komatu a už bych se neprobrala,“ říká Alena. Tami ale vytušila, že její majitelce jde o život. „Drsně mě začala tlapkami škrábat do tváře až mě probudila. Z posledních sil jsem se zvedla,“ líčí Alena.

Kliknutím zvětšete

Meritamon Zlatý krystal je zázračný pes.

Takhle bleskově Tami zasáhla hned čtyřikrát. „Pořád mě sleduje. Kdykoliv se se mnou něco děje, vycítí to. Upřeně na mě kouká. Když si pak změřím cukr, je nízký,“ dodává chovatelka. Největší radost Tami prý udělá, když se může vyběhat venku a pak se vedle paničky natáhnout do postele.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.