Lidé vidí postavy, slyší hlasy! V tomhle domě žijí duchové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lidé vidí postavy, slyší hlasy! V tomhle domě žijí duchové

Tahle vilka u Úval je zakletá.
Tahle vilka u Úval je zakletá. (Aha! – Petr Novotný, Alexandr Malachovský)

Ve vesnici nedaleko Úval u Prahy žijí duchové. Někteří obyvatelé obce je viděli, slyšeli, ale i cítili. Zdejší strašidla prý nikomu neškodí, ale zážitky s nimi nahánějí strach.

Paní Dana P. (48) se do nové vilky nastěhovala i s rodinou zhruba před rokem a hned to začalo. „Malému byly necelé dva roky. V pokojíčku brečel, že se bojí. Říkal, že je tam pán, že ho vidí, že tam sedí,“ vzpomíná paní Dana. Pak se duchové představili i jí.

Ty si spíš, my nemůžeme

„Manžel byl tu noc v práci. Asi ve dvě v noci se z pokoje staršího syna, který odjel do Prahy, ozvaly roztřesené skřípavé hlasy. Zněly jako stará gramofonová deska. Říkaly: »No ty si tady spíš, ty si tady spíš, a my spát nemůžeme,«“ líčí nezapomenutelný zážitek žena. Děsivý jev se snažila nejdříve rozumně vysvětlit. „Štípla jsem se, že nespím. Když se to ozvalo znovu, řekla jsem si, že je to blbost. Potřetí mě napadlo, že si syn zapomněl mobil a ozývá se mu buzení. Popátý jsem si říkala, kluci si ze mě udělali legraci a nastavili tam nějakou nahrávku,“ dodává. Nic z toho to ale nebylo. „Když se to ozvalo posedmý, na radu kamarádky, která má podobný zážitek, jsem nahlas říkala: »Běžte pryč, já se bojím.« Bylo to děsivé. Ozvaly se ještě jednou a pak to přestalo,“ líčí noční horor. Jindy zase malý Standa viděl u postele ženu. Říkal, že je celá bílá, má bílé šaty, nic neříká a je hodně smutná.

Duchové vaří hovězí vývar

Nenormální jevy zažívají i sousedé Dany. Také oni viděli ve svém domě bílou paní. „Viděl ji jít a rozplynout se i můj manžel, který na takové jevy nevěří,“ líčí Božena M. (61). Jejich duchové ale mají jiné záliby. „Občas, když jdeme spát, je v domě najednou cítit hovězí vývar. Pak je slyšet hlasy, jako když si povídá muž se ženou a snad i dítě. Není jim ale rozumět,“ popisuje záhadný úkaz paní Božena. Že by byl cítit vývar od sousedů, není možné. Na chodbu nevedou žádná okna.

Co na to čarodějka?

Podivné jevy vysvětluje čarodějka Ivana Regina Kupcová Sádlová, kterou Aha! vzalo na tajemné místo. Podle ní byly v domě paní Dany dvě ženské bytosti. „Jejich přítomnost se netýkala objektu, ale místa. Objevuje se mi tu srub, nepříjemná událost. Vidím oheň, srub lehl popelem,“ tlumočí pohled do minulosti čarodějka. Muž, kterého malý Standa viděl, přišel podle ní oběma zbloudilým duším na pomoc. „Mužský astrál přišel, aby je odvedl. Už v domě nejsou. Už je tam nikdo neuvidí,“ říká. Hovězí vývar v domě paní Boženy »nevaří« podle čarodějky duchové. „V domě se zrcadlí reálné děje z jiného časoprostoru. Proto jevy také vnímají i čichem,“ objasňuje čarodějka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.