Pohřeb krásné modelky - Znali jste ji z televizní reklamy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb krásné modelky - Znali jste ji z televizní reklamy

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Nad rozkvetlými hroby září páteční slunce, obřadní síň hřbitova v Zelené hoře u Žďáru nad Sázavou je ale plná slz a zoufalství.


Renáta Vaculčíková (†23) uhořela ve žlutém lamborghini

V rakvi a záplavě bílých květin leží tmavovlasá modelka Renáta Vaculčíková (†23), která minulou sobotu zahynula na Mostecku v ohnivém pekle po boku amatérského závodníka Jiřího Skuly (†47) ve žlutém lamborghini. Celý národ ji znal jako krásku z televizní reklamy na polévky Vitana.

Kliknutím zvětšeteJe pátek, krátce před druhou hodinou odpoledne. V černém, s potlačovanými slzami v očích se s Renátou přicházejí rozloučit rodiče, příbuzní a kamarádi. Nechybí ani známé tváře české módy Beáta Rajská a Josef Klír. Mezi pozůstalými usedá s kamennou tváří i Renátin přítel, herec Petr Falc, majitel kadeřnictví z »nováckého« nekonečného seriálu Ulice. Petr si ve známé reklamě na polévky s Renátou dokonce zahrál a nejsmutnější je, že ji teď každý večer vídá v televizi.

Kliknutím zvětšete„Je to neštěstí, teprve teď začne být všem známá,“ pronáší šeptem plačící dáma v černém. O nehodě, při níž Renáta minulou sobotu s Jiřím Slukou přišla v ohnivém pekle o život, téměř nikdo nemluví. A když, tak jen velmi tiše.

Kliknutím zvětšete„Jen krátkou dobu žila s námi. Vyřiďte pozdrav každému, kdo mě měl rád…,“ recituje nad rakví řečník. V ten okamžik padají poslední zábrany a síní se ozývají hlasité vzlyky zoufalé matky. Slzy už nedokáží zastavit ani přítomní muži. „Je čas skončit,“ oznamuje řečník. Zní melodie poslední písně, která by za jiných okolností byla výzvou k ploužáku pro dva zamilované. Z tváře Petra Falce je patrné, jak moc mu právě teď chybí Renátin úsměv a její objetí. Píseň končí, někteří jen mimoděk zvedají ruku. Snad poslední pozdrav, možná podvědomá touha zadržet na tomhle světě kamarádku, která prý měla pro každého pochopení. Pak se hosté pomalu a tiše rozcházejí.


Autor: Saša Vetkovská
Foto Aha!: Petr Novotný

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.