Máma Matěje Chrásteckého (†5) obviněna! - Hrozí jí 5 let basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Máma Matěje Chrásteckého (†5) obviněna! - Hrozí jí 5 let basy!

OLOMOUC – Umřelo jí dítě, a půjde za to asi do »basy«! Aspoň tak to vidí státní zástupce, který podal obžalobu pro ublížení na zdraví na matku malého Matěje Chrásteckého (†5) z Olomouce, který se v červnu zabil po pádu z jedoucího vlaku.


Po dvou měsících policejního vyšetřování putuje případ smrti pětiletého Matěje k Okresnímu soudu v Olomouci. Za to, že nechala svého syna pobíhat bez dozoru během jízdy po vagonech, může Františka Chrástecká strávit ve vězení až pět let.

Malý Matěj si pak kousek před stanicí Střeň zřejmě sám otevřel dveře a z jedoucího vlaku vypadl. Po týdenním pátrání našli jeho tělíčko policisté nedaleko kolejiště a soudní pitva prokázala, že příčinou smrti byla zranění, způsobená pádem z vlaku.
„Podal jsem obžalobu pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje od šesti měsíců do pěti let,“ řekl státní zástupce Martin Schmidt.

Přestože matka tvrdila, že syna cestou ze Zábřehu spustila z očí jen na několik minut, svědectví dalších cestujících ukázalo, že se chlapec po vlaku pohyboval sám celou dobu, a matka na něj nedávala pozor.


Autor: (red)
Foto: Archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.