Vladimír Dlouhý: Co bude s jeho rolemi? Čeká je konec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vladimír Dlouhý: Co bude s jeho rolemi? Čeká je konec!

Vladimír Dlouhý s bratrem Michalem ve hře Chvála bláznovství.
Vladimír Dlouhý s bratrem Michalem ve hře Chvála bláznovství. (Aha! – Karel Kopáč)

S odchodem Vladimíra Dlouhého (†52) pravděpodobně skončí i hry, v nichž exceloval na divadelních prknech. Jednou z nezapomenutelných rolí poslední doby byl Elling ve hře Chvála bláznovství, ve které hrál po boku bratra Michala (41). Naposledy jim publikum tleskalo 11. května. Byla to hodně bouřlivá děkovačka, jako by snad diváci tušili.

..

„Tuhle výjimečnou sourozeneckou hereckou souhru nelze nahradit přeobrazením Vladimírovy role Ellinga. Vladimír v ní byl – ostatně jako v každé úloze – jedinečný,“ nechal se slyšet šéf Divadla Kalich Michal Kocourek.

„Byl výtečný chlap a kamarád, skvělý herec s citlivou duší a neobyčejně poctivým přístupem ke svému velkému talentu. U každé role šel do hloubky, odmítal se při práci opírat o herecké berličky, na jeviště šel vždy stoprocentně připravený,“ dodal.

Jasno naopak není u hry Příliš drahá Mathilda Divadla Bez zábradlí, kde Dlouhý hrál po boku Jiřiny Jiráskové (79) a Veroniky Freimanové (54). „Diváci se včas dozvědí, co se hrou bude. Všechno je zatím v jednání, nic vám teď neřeknu,“ říká principál Karel Heřmánek.

O jedinečný český hlas v dabingu hercovou smrtí přišla také americká hvězda Tom Hanks. Dlouhý ho nadaboval ve většině filmů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.