Unikátní video: Fotbalový rozhodčí špatně pískal, a tak... Zmlátili ho svatebčané! Jako ve Slunce, seno a pár facek... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unikátní video: Fotbalový rozhodčí špatně pískal, a tak... Zmlátili ho svatebčané! Jako ve Slunce, seno a pár facek...

Závěr zápasu připomínal scénu z filmu Slunce, seno a pár facek.
Závěr zápasu připomínal scénu z filmu Slunce, seno a pár facek. (pro Aha! – Jan Dušek, ara)

Inzultací rozhodčího skončilo sobotní fotbalové utkání divize C mezi Živanicemi a Letohradem. Rozzuřený dav fanoušků se po zápase na hřišti vrhl na rozhodčí. Nelíbilo se jim, že během dvaceti minut odpískal dva pokutové kopy, které znamenaly remízu 3:3, a tím pádem i sestup domácích Živanic do nižší soutěže. V čele fanoušků, kteří chtěli rozhodčího lynčovat, stálo hned několik svatebčanů. Chlapi na fotbal přišli v oblecích ozdobených myrtou rovnou z obřadu. Bitka tak připomínala známou scénu z filmu Slunce, seno a pár facek.

..

Domácí Živanice vedly už 3:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by zápas prohrály. Jenže pak rozhodčí Lubomír Vídeňský neuznal čtvrtou branku. Vzápětí navíc v rozmezí dvaceti minut odpískal dvě sporné penalty, ze kterých Letohrad vyrovnal na 3:3. Ještě před koncem zápasu se 5 minut kvůli hádkám nehrálo. Když se ozval závěrečný hvizd, mohla bitka vypuknout naplno.

„Diváci honili všechny tři sudí i delegáta zápasu. Začali chlapi v oblecích, kteří přišli rovnou ze svatebního obřadu. A pokud vím, došlo poté k inzultaci hlavního rozhodčího Vídeňského, jemuž tekla krev. Rozhodčí se pak ukryli do kabiny,“ řekl manažer letohradského oddílu Stanislav Beneš.

Vídeňský si z potyčky odnesl několik krvavých šrámů. Podle všeho musel vyhledat i lékařské ošetření. „Nechci se k tomu vyjadřovat,“ řekl do telefonu napadený rozhodčí.

„Když to řeknu na rovinu, tak prostý lid, který byl tím fotbalem zhnusen, vzal spravedlnost do svých rukou,“ řekl hned po zápase Jiří Novák, mecenáš živanického klubu. Nyní navíc dodává: „Nebudu dávat peníze do sportu, kde je tolik podvodníků. Jeden vysoký fotbalový činovník mě utvrdil v tom, že ani pod Ivanem Haškem se toho moc nezmění. Pan Berbr, který řídí rozhodčí třetí ligy a divize, si z toho udělal velký džob. Sehnal patnáct hlasů pro volbu Ivana Haška a ten proti němu nepůjde!“

Podle domácích stojí za tlakem boj o udržení Turnova. Kdyby totiž Živanice vyhrály, sestupovali by Severočeši.

Rozhodčí píská penaltu...

Po zápase se na hřišti strhla mela.

A zapojili se do ní i svatebčané!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.