Kongres ODS - Na povodně přispět nechtěli, ale... Bouráky za miliony měli v garáži! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kongres ODS - Na povodně přispět nechtěli, ale... Bouráky za miliony měli v garáži!

Tady se šetří... V téměř prázdné pokladničce na pomoc obětem povodní mohly být tak dva tisíce.
Tady se šetří... V téměř prázdné pokladničce na pomoc obětem povodní mohly být tak dva tisíce. (Aha! – Petr Novotný, Alexandr Malachovský)

Kdo pamatuje předchozí kongresy ODS, která platí za stranu bohatých a pro bohaté, vzpomene si na jídlem překypující stoly, alkohol proudící na všechny strany a bujaré večírky na závěr. Jak ale pravil program strany, která chce šetřit státní kasu, tak vypadala i víkendová slezina delegátů. Až si mnozí pomysleli, že spíše než šetřit se politici rozhodli škudlit!

Jak jinak si například vysvětlit, že kasa, do které měli účastníci kongresu přispívat na pomoc lidem postiženým povodněmi, celou sobotu zela prázdnotou? Až v neděli, kdy si nulové ochoty přispět potřebným začali všímat novináři, se v ní objevilo pár dvoustovek.

Také se tentokrát prakticky nepilo a minimálně jedlo. Kdo si chtěl místo ředěné limonády dát k chlebíčku něco ostřejšího, musel platit nekřesťanské peníze. Ceny ODS nejspíše opsala rovnou z menu luxusního hotelu Clarion, kde se akce konala.

A večerní párty, kde měli politici ve zvyku polykat panáky tvrdého alkoholu, se vůbec nekonala. Mohlo by se tak zdát, že pánové pochopili, že by měli žít skromněji a jako první utáhnout především opasky kolem svých vypasených boků. Jenže... Když se fotoreportér Aha! zašel podívat na auta účastníků kongresu, bylo jasné, že o šetření nemůže být řeč. Samý mercedes, jaguár a bavorák, tedy auta v hodnotě milion a více korun za kus. Vyvstává otázka: Bude nová vláda šetřit naoko, nebo doopravdy?

A tady se utácí... Pod slupkou šetření se v podzemních garážích ukrývaly jaguáry a bavoráky s prominentními značkami.

Kdo chtěl pít, musel platit. Whisky za sto dvacet, víno za padesát a pivo za 45 korun!

O předražený alkohol nebyl mezi delegáty na kongresu zájem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.