Děti šéfovaly zoo - Sbíraly hovínka, fotily i krmily | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Děti šéfovaly zoo - Sbíraly hovínka, fotily i krmily

Lukáš ošetřoval velbloudy, dokonce sbíral i jejich trus.
Lukáš ošetřoval velbloudy, dokonce sbíral i jejich trus. (Aha! – Alexandr Malachovský, Míša Hamplová)

Personální zemětřesení včera zažila pražská zoo! Ředitele, tiskového mluvčího, veterináře, ošetřovatele, trenéry zvířat, zoology a ostatní zaměstnance »vyšoupli« z postů žáci 3. A Základní školy Na Planině v Praze.

„Den »vlády v zoo« vyhrála naše třída v soutěži žáků prvních až pátých tříd,“ objasnila Aha! včerejší tisková mluvčí Míša Hamplová (9). Zároveň se ujala také role fotografky a vzala nás s sebou do zahrady. „Nejraději bych si vyfotila opičky v Indonéské džungli,“ prozradila. Brzy ale zjistila, jak těžké je takové opice objektivem ulovit. Nevadí. Vyrazili jsme zaznamenat krmení hrabáčů červíky. Ti nás na rozdíl od opic vítali přátelským »oňucháváním« dlouhými rypáčky. „Nejtěžší bylo vyfotit je zblízka. Docela se mi to líbilo, ale raději budu jen tiskovou mluvčí,“ zhodnotila první zkušenost fotografky v terénu Míša a zamířila za spolužákem Lukášem Kopeckým (9), který se pro včerejší den stal ošetřovatelem velbloudů. „Sbírali jsme hovínka, sváželi seno a teď krmíme,“ oznámil své mluvčí spokojený Lukáš. Proč si vybral velbloudy? „Mají hezké oči,“ odpověděl bez váhání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.