Chlapeček (3) - Skalpoval ho setr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chlapeček (3) - Skalpoval ho setr!

Fotografie
Fotografie (internal)

Chvíle hrůzy zažili rodiče chlapečka (3) z Bělušic na Kolínsku, kterého na hlavičce vážně pokousal a částečně skalpoval pes. Dítě bylo zřejmě na návštěvě u příbuzných. Útok se stal na oploceném pozemku. Na chlapce překvapivě zaútočil skotský setr, jinak velmi klidné a přátelské plemeno.

K útoku došlo v pondělí odpoledne. Jak přesně k neštěstí došlo, zatím není známo. Následky ale byly hrozivé! „Pes chlapce částečně skalpoval a způsobil mu tržná poranění v obličeji. Záchranáři jej převezli na traumatologii nemocnice v pražské Krči,“ popsala mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Zkrvavený chlapeček se okamžitě ocitl v péči odborníků, kteří se mu budou snažit poškozenou kůži zachránit. Lékaři mají i dobrou zprávu. „Chlapeček už je mimo ohrožení života,“ potvrdila deníku Aha! mluvčí pražské Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová.

Police teď vyšetřuje, jak přesně k neštěstí došlo. „Útočil gordonsetr neboli skotský setr. Pes byl řádně očkován. Vše se ale stále šetří,“ vysvětlila kolínská policejní mluvčí Petra Čímová. Chovatele útok tohoto loveckého plemene překvapuje, jedná se údajně o přátelské a klidné psy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.