Sexuální sadisté jsou za mřížemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sexuální sadisté jsou za mřížemi!

Tady u stanice metra B Nové Butovice policisté po zavolání všímavé dispečerky dopadli dva nebezpečné zločince.
Tady u stanice metra B Nové Butovice policisté po zavolání všímavé dispečerky dopadli dva nebezpečné zločince. (Aha!: Helena KÁHNOVÁ, Policie ČR)

PRAHA – Dva sexuální devianti, kteří v úterý večer utekli z psychiatrické léčebny v Praze-Bohnicích, jsou opět pod zámkem. Zásluhu na tom má všímavá dispečerka z metra Nové Butovice.

Útěk překazila dispečerka metra!

Zatímco jiní cestující krátce před osmou hodinou ranní spěchali do práce a míjeli dva nebezpečné násilníky bez povšimnutí, právě tato žena prokázala postřeh přímo kriminalistický.

„Na stole jsem měla noviny, kde byly jejich fotografie. Stáli klidně vedle kamelota a vůbec si asi neuvědomovali, že v těch novinách jsou vyfocení,“ líčila Aha! žena, která ihned zavolala policii i městské strážníky.

„Nejdříve obešli z venku vestibul metra. Měla jsem strach, že opravdu utečou. Pak se ale najednou vrátili. Vtom přijelo policejní auto a policisté je začali honit. Zdrhali před nimi do polí. Běžela jsem za nimi a na policisty křičela, jestli nechtějí zavolat posily,“ líčila dál. To ale dorazila prý další tři služební auta a sled událostí byl neuvěřitelně rychlý. „Povalili je na zem. Dali jim pouta a odvezli je,“ dodala. Kde vzala jistotu, že jsou to právě hledaní uprchlíci? „Byli podobní těm na fotografiích, které jsem měla před očima, a strašně smrděli špitálem,“ popsala čistě ženskou intuici.

I když je teď pro okolí hrdinkou, sama prožívala jiné pocity. „Měla jsem srdce až v hlavě. Zrovna teď jsem si vzala čtvrtku prášku na uklidnění,“ prozradila. Dolehl na ni šok z vlastního hrdinství. „Nechci se fotit, ani neřeknu jméno. Nestojím o popularitu. Co když si to se mnou přijdou vyřídit. Doufám, že mě nezavraždí,“ obává se. Skromně přitom zdůraznila, že to všechno byla shoda kladných okolností.

Oba násilníci měli nařízenou ústavní sexuologickou léčbu. David Šimáček (17) dostal trest za pokus o znásilnění. Jan Burian (25) ještě jako mladistvý brutálně zavraždil a znásilnil důchodkyni. Před tím navíc pohlavně zneužíval nezletilé dívky. „Oba jsou podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekla policejní mluvčí Eva Brožová. Uprchlíky dali policisté zatím do cely.

18.8.2006

Sexuální sadisté utekli z Bohnic!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.