Dnes přijde ochlazení! Tropy vystřídaly bouřky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dnes přijde ochlazení! Tropy vystřídaly bouřky!

Sobota, Během poledne a odpoledne se lidé na mnoha místech Česka koupali.
Sobota, Během poledne a odpoledne se lidé na mnoha místech Česka koupali.

Sobota byla ještě slunečná, a tak si ji užili milovníci koupání, výletů i houbaření! Jenže už večer se obloha zatáhla a tropické počasí vystřídaly bouřky. Mračna se nad naše území přesunula ze severu Itálie. Nejhorší byla situace v jižních Čechách a Jeseníkách. Bouře a přívalové deště místy doprovázely kroupy.

..

Počasí včera rozpůlilo republiku na chladnější západ a horký východ. Studená fronta postupující na naše území z Itálie před sebou tlačila teplý vzduch. V Chebu meteorologové naměřili 22,2 stupně Celsia, ve Zlíně to bylo 31,4 stupně. Odpoledne vítr přihnal temné bouřkové mraky. Vpodvečer potrápilo počasí hlavně oblast kolem Českých Budějovic, mohutnou aktivitu blesků zaznamenaly radary také v okolí Zábřehu, Bruntálu a Jeseníku.

Jak bude dnes?

Podstatně se ochladí. Teploty by se měly pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia. Na jihovýchodě území by rtuť teploměru mohla výjimečně vystoupat na 25 stupňů. Varování před bouřkami stále trvá. Výstraha platí pro jih Moravy a Čech, Olomoucký a Zlínský kraj, nebezpečí hrozí i na Vysočině, v Pardubickém a Královéhradeckém kraji.

ČTK – Roman Vondrouš, René Volfík

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.