Dušan (24) ze Zlína přežil vlastní smrt - Spadl na bruslích a... 14 dní v kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dušan (24) ze Zlína přežil vlastní smrt - Spadl na bruslích a... 14 dní v kómatu!

Dušan byl dlouho na hranici života a smrti.
Dušan byl dlouho na hranici života a smrti. (pro Aha! – Michal Vlček, ara)

Počasí se umoudřilo a lidé na kolečkových bruslích jsou doslova všude. Nejen na cyklostezkách, ale klidně i v protisměru na frekventovaných silnicích plných aut. Podobně riskoval i Dušan (24) ze Zlína. A skončil na 14 dní v kómatu!

„Na bruslích jsem vyrazil na čerstvý vzduch,“ vzpomíná na den, který ho přiblížil daleko více smrti než životu, mladík. Vyjel ve Zlíně mimo stezku a sjížděl z poměrně ostrého kopce. Hlavní silnice se rychle blížila, brzdit už se prakticky nedalo: „Do křižovatky jsem už doslova vletěl a v tu chvíli do mne v plné rychlosti napálil osobní vůz...“ Další vzpomínky se přetrhly. Jen z doslechu ví, že mu život zachránil první pomocí zlínský lékař, který tudy hned po nehodě projížděl.

Vědomí nabral až po devíti dnech ve zlínské nemocnici. Během sedmihodinové operace třísla a pánve mu nejdříve lékaři vyměnili pět litrů krve, během dalších pěti dní spánku, kdy pokračovalo masivní vnitřní krvácení od potrhaných orgánů, dalších 25 litrů... „Každé ze zranění bylo prakticky smrtelné, lékařům se mě ale podařilo zachránit,“ říká Dušan s tím, že nad ním snad stáli všichni svatí.

Návrat do normálního života trval měsíc a půl, což znalce svou krátkostí šokovalo. Teď už se Dušan znovu chystá do práce i na kolečkové brusle. Bez chráničů a přilby a navíc po silnici prý ovšem neujede už ani centimetr.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.