Čtenáři deníku Aha! přivezli 420 kg granulí: Pejsci už mají plné misky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Čtenáři deníku Aha! přivezli 420 kg granulí: Pejsci už mají plné misky!

Vedoucí útulku Renata Kristková.
Vedoucí útulku Renata Kristková. (pro Aha! – Hedvika Daňková)

Hlady neumřou! Plné misky už zase mají opuštění psi v lanškrounském útulku na Pardubicku. Poté, co Aha! zveřejnilo volání o pomoc psího Caniscentra, které nechali krachující sponzoři na holičkách a hrozilo, že kolem 30 psů nebude čím nakrmit, zasáhli lidé s dobrým srdcem.

„Lidé už nám přivezli 420 kilo granulí a další zásilky ještě přicházejí. Dostali jsme i parazitální obojky, konzervy, piškoty, psí kostičky, keksy a další pamlsky. Pomohly nám i přípravky na dezinfikování kotců,“ říká dojatá vedoucí útulku Renata Kristková.

Už během prvních dvou dnů lidé poslali na účet Caniscentra kolem 13 tisíc korun. „Dosavadní dary a příspěvky nám vyřeší situaci alespoň na dva měsíce. Po článku v Aha! se nám také ozvala firma, která slíbila, že nám dodá 1000 kilo granulí a bude náš útulek podporovat,“ dodává s nadějí v hlase Kristková.

Lidé pomohli i jinak. Čtyři psi, mezi nimi i Čiko a Dastin, jejichž fotografie jsme zveřejnili, už mají nový domov. „Zadaná je také jedna fenečka. Až dohárá, přijedou si pro ni,“ raduje se Kristková.

V útulku se ročně tzv. otočí asi 120 psů, hlavně kříženců ovčáků. Na měsíc potřebují okolo 250 kg granulí. Nad jejich osudem visel ještě před týdnem vážný otazník. Teď mají novou šanci.

Chcete pejskům v Lanškrouně pomoci nebo se o ně postarat? Volejte 724 813 222.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.