Topící se holčička (3): Dýchají za ni přístroje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Topící se holčička (3): Dýchají za ni přístroje!

Dramatické minuty: záchranáři bojují o život holčičky.
Dramatické minuty: záchranáři bojují o život holčičky. (pro Aha! – ZZS Trans Hospitál)

Stav dívenky (3), která se minulý čtvrtek topila v Berounce u Karlštejna, se mírně zlepšil. Holčička, která ještě o víkendu doslova bojovala o život, však stále vyhráno nemá.

„Je částečně stabilizovaná. Ale stále ve vážném stavu,“ řekla Aha! mluvčí motolské nemocnice v Praze Eva Jurinová. Holčičku lékaři napojili na přístroje a udržují ji v umělém spánku.

Kdo je za neštěstí zodpovědný, kriminalisté šetří. „Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Nikdo zatím obviněn nebyl. Viníkovi hrozí až dva roky vězení,“ uvedla mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Nehoda se stala u jezu Berounky mezi Hlásnou Třebaní a Karlštejnem. Lidé dívku vytáhli z vody ještě před příjezdem záchranářů. Oživovat ji začal německý lékař, který náhodou projížděl kolem. Lékař přivolané záchranné služby Trans Hospital pak podchlazené dítě napojil na umělou plicní ventilaci a vrtulník ji dopravil do nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.