Miška bez nohy našla domov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Miška bez nohy našla domov!

V novém domově našla i nové kamarády. „Miška je zlatíčko,“ říká její nová panička.
V novém domově našla i nové kamarády. „Miška je zlatíčko,“ říká její nová panička.  (Aha! – K. Kopáč, D. Černovský)

Bílá kočička Miška, která v březnu zoufale pobíhala s utrženou zadní nohou po Mělnickém Vtelně a na poslední chvíli jí život zachránila Lucia Ivanková z pražské »Kočičí naděje«, má už nový domov a kamarády. Třínohé micky se ujala Martina T. (42) z Prahy.

Proč si vzala právě Mišku? „Chtěla jsem pomoct. Lidi si handicapovaná zvířata moc neberou. Mně to nevadí,“ říká s úsměvem Martina. Miška si v novém domově, v němž už žijí také kočky Matěj a Maruška, fenka Kasi a dva psi Jim a Dag rychle zvykla. Běhá, skáče po svém a mazlí se s paničkou. „Miška je zlatíčko, vůbec se mě nebála. Jen první noc se najednou probudila a začala strašně vřískat, tak jsem si ji vzala do postele, a byl klid,“ vzpomíná Martina.

Seznamování s ostatními zvířaty v domě trvalo Mišce pár dnů. S kocourem Matějem si ale hned padli do noty. „Matěj k ní přišel a lehl si k ní do pelíšku. Na něj ani jednou nezaprskala,“ dodává Martina.

Veterinář musel Mišce zbytek nohy amputovat až u bříška.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.