Jonáše (10) Kocáb nepřijal! Chlapec je už 2 měsíce v ústavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jonáše (10) Kocáb nepřijal! Chlapec je už 2 měsíce v ústavu!

Jonáš s maminkou před úřadem vlády.
Jonáš s maminkou před úřadem vlády. (Aha! – P. Novotný, ČTK/Michal Kamaryt)

Zítra to budou přesně dva měsíce, co Jonáše Všetečku (10) z Prahy odvezla sociálka přímo z vyučování do »pasťáku«. Chce zpátky k mámě, ale žádný úřad mu zatím nedokázal pomoct. Nadějí pro něj bylo pozvání od Michaela Kocába – zmocněnce Vlády ČR pro lidská práva.

„Chtěl bych jít domů, nebo aspoň k babičce a dědovi,“ řekl Aha! Jonáš, který se těšil na setkání s Kocábem. Ten ale nakonec schůzku zrušil. „Byl jsem zklamaný. Ale napsal mi dopis, že se pokusí mi pomoct,“ říká Jonáš, kterého se ujala poradkyně zmocněnce Eva Vaníčková.

„Je škoda, že Jonáš nemohl popsat své problémy přímo panu zmocněnci. Přesto je jediný, který se pro nás snaží něco dělat. Dokonce vyjednal propustku, aby Jonáše na schůzku pustili z ústavu,“ říká Jonášova máma.

Jonáše rodičům sebrala sociálka po jejich bouřlivém rozvodu. Už v minulosti byla rodině odebrána romská holčička, kterou adoptovali a která v pubertě začala krást a toulat se.

Michael Kocáb

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.