Zoufalí obyvatelé Slavkova u Brna - Vytopeni potřetí za týden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zoufalí obyvatelé Slavkova u Brna - Vytopeni potřetí za týden!

Panu Josefovi ze Slavkova do smíchu nebylo. Svůj dům se snaží ochránit pytli s pískem.
Panu Josefovi ze Slavkova do smíchu nebylo. Svůj dům se snaží ochránit pytli s pískem. (Aha! – Martin Pekárek)

Doslova noční můru prožívají obyvatelé obce Slavkov u Brna. Potřetí během jednoho týdne jim totiž voda vyplavila sklepy, dvory a zahrady. Škody se odhadují už na 16 milionů a rostou.

„Vyplavilo mi to celý dům,“ řekl nám se slzami v očích pan Josef a dodal: „Takové záplavy tady nikdy nebyly. Několikrát po sobě přišly přívalové deště a bylo... Přišel jsem o všechno. Svůj dům ale neopustím.“ Povodeň zasáhla i místní zámek a strhla 60 metrů jeho zdi. Před strachem z pohromy pan Josef kvůli další vodě stavěl hráze z pytlů s pískem. Slavkov jich měl zakoupeno 2500, poté si půjčil dalších 1000 od Vyškova a dalších 100 od hasičů. A stále to nestačí! „Pokud by mě to vyplavilo znovu, nevím, co bych si už počal,“ rozloučil se s námi pan Josef.

Během dešťů spadlo ve Slavkově během půl hodiny až 50 litrů vody na metr čtvereční. Na vlakovém nádraží bylo tolik vody, že lidé nemohli vystupovat z vagonů! Někteří místní hovoří o tom, že za to může nedávný obchvat města a nedostatečné odkanalizování. Radost jim nepřinášejí ani hasiči. „Máme zprávy od meteorologů. Moc vás nepotěšíme. Má pořád pršet,“ sdělil jim jeden z nich.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.