Tahle pračka je nebezpečná - Při testu explodovala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tahle pračka je nebezpečná - Při testu explodovala

Takhle testovaná pračka dopadla.
Takhle testovaná pračka dopadla. (časopis Test)

Pořádně si prohlédněte vaši pračku. Možná je nebezpečná! Časopis Test varuje před automatickou pračkou Candy GO 1460 D. Při zátěžových zkouškách došlo u dvou spotřebičů k roztržení bubnu pračky. Úlomky poté odlétly až do vzdálenosti 3 metrů!

Nebezpečný model byl odhalen při zkouškách napodobujících dlouhodobý provoz, prováděných německou spotřebitelskou organizací Stiftung Warentest. U první pračky došlo k roztržení bubnu po 752 pracích cyklech, což odpovídá pětiletému provozu, u druhého po simulaci desetiletého provozu. Sváry na bubnu při testu povolily a úlomky poškozených částí vystřelily z pračky až do vzdálenosti 3 metrů. V Německu byli majitelé modelu vyzváni k dobrovolné prohlídce v odborném servisu. Deník Aha! získal vyjádření společnosti Candy: „Candy ČR, s. r. o.,prohlašuje, že žádný z těchto výrobků prodávaných na území České republiky, jeli běžně užíván k určenému účelu v souladu s návodem, neohrožuje zdraví nebo život spotřebitelů. Přesto jsme se rozhodli provést ihned vlastní šetření.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.