Unikátní muzeum hraček: Mají panenku podle dcerky Karla Gotta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unikátní muzeum hraček: Mají panenku podle dcerky Karla Gotta!

Panenka podle Charlottky Gottové. Cena: 170 000 Kč!
Panenka podle Charlottky Gottové. Cena: 170 000 Kč! (Aha! – Dan Černovský)

Panenka podle Gottovy dcery Charlotty (4), miminka v oblečení s lebkami nebo panenky oděné do značkových šatiček za tisíce korun. Takové novinky si pro návštěvníky letos připravilo Muzeum panenek a medvídků v Troskovicích v Českém ráji.

Portrétní panenka zobrazuje dcerku Karla Gotta (70) Charlottu Ellu a na světě najdete jen tento jediný unikátní kousek. Byla během sedmi měsíců vytvořena podle svatební fotografie Gottových, a to do nejmenších detailů, včetně oblečení i růžových botek. Cena podobných originálních kousků se na aukcích může vyšplhat na statisíce korun, konkrétně cena panenky Gottovy dcery se odhaduje na 170 000 korun. „V muzeu máme už od loňska panenku podle dcery amerického prezidenta Obamy Sashy. Návštěvníci ale velmi stáli o to, aby se objevila i některá česká celebrita. Stejná výtvarnice proto exkluzivně pro naše muzeum vytvořila i Charlottku,“ popisuje majitelka muzea Naďa Šimková. A jak se panenka líbí přímo našemu Slavíkovi? „Ještě ji neviděl, ale není vyloučeno, že se na panenku přijede podívat celá rodina. Ivanka Gottová byla potěšena, že má Charlottka v Českém ráji památku,“ vysvětlila Šimková. Z nové expozice, které panenka vévodí, jsou nadšeni hlavně turisté z Německa. „Fanoušci Karla Gotta jsou doslova u vytržení, když vidí jeho svatební foto a hned vedle tuto luxusní panenku,“ dodává majitelka.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.