Volby 2010: Slavní Češi u volebních uren! Ale rozhodne se až dnes! Kdo vyhraje, kdo bude premiérem a kdo bude vládnout... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Volby 2010: Slavní Češi u volebních uren! Ale rozhodne se až dnes! Kdo vyhraje, kdo bude premiérem a kdo bude vládnout...

Dominik Hašek (45), hokejista. Po dlouhých 20 letech volil opět v Česku. Měl trochu problémy, napoprvé dorazil do volební místnosti, kde nenašli jeho jméno v seznamu. Napodruhé už to trefil. Váhal mezi dvěma stranami, nakonec se rozhodl pro
Dominik Hašek (45), hokejista. Po dlouhých 20 letech volil opět v Česku. Měl trochu problémy, napoprvé dorazil do volební místnosti, kde nenašli jeho jméno v seznamu. Napodruhé už to trefil. Váhal mezi dvěma stranami, nakonec se rozhodl pro (Aha! – Martin Přibyl, Petr Novotný, Daniel Černovský, ČTK/Z. Němec, M. Rada, M. Kamaryt, ara)

Až do 14 hodin odpoledne mají čeští voliči možnost svým hlasem ovlivnit dění v naší zemi. Dlouho očekávané a již jednou odložené volby do Poslanecké sněmovny mají dnes na programu svůj druhý a závěrečný díl. V průběhu večera se pak dočkáme i rozuzlení a budeme znát defi nitivní výsledky voleb.

Zástupy nedočkavců, přeplněné volební místnosti a vyhrocené emotivní scény – i tak vypadal včera na mnoha místech Česka první den voleb. „Skoro se nám tu poprali dva pánové kvůli tomu, kdo dřív půjde za plentu,“ popisovala jednu z vyostřených situací členka volební komise na Praze 5. Rušný den zažívala i volební komise v OstravěPřívozu. Podle pracovnice komise tam přišlo najednou zhruba dvacet Romů, kteří se dožadovali zaplacení stokoruny za volební hlas. Peníze jim údajně kdosi přislíbil.Voliči si dokonce mysleli, že dostanou peníze i za děti.

Ani podobné nepříjemnosti ale lidi voleb neodradily. Zájem voličů je tak zatím vyšší než minule a účast se v první volební den večer podle odhadů přiblížila k 50 procentům. Příkladem všem občanům šly i známé tváře z kultury a sportu. Po dlouhých dvaceti letech volil v Česku i hokejový brankář Dominik Hašek (45). Svou voličskou povinnost s radostí a za velkého zájmu médií splnili i šéfové největších politických stran.

O křesla v Poslanecké sněmovně se uchází celkem 25 stran a hnutí. Reálnou šanci dostat se do Sněmovny jich má osm. Aby se strana dostala do parlamentu, musí ji podpořit více než pět procent voličů. Podle předvolebních průzkumů je kandidátem na vítězství sociální demokracie. Ale ani případná výhra by jí nemusela zaručit, že se stane součástí nové vlády a její předseda Jiří Paroubek bude premiérem.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

NEJ z volebních kandidátek:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.