Policie na manévrech: Pekelní andělé dorazili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policie na manévrech: Pekelní andělé dorazili!

Hells Angels jsou v Praze!
Hells Angels jsou v Praze! (Aha! – Karel Kopáč)

Pekelní andělé se včera začali sjíždět do Prahy na svůj světový sraz. Až dvě tisícovky členů a příznivců motorkářského klubu Hells Angels si daly o víkendu dostaveníčko na koupališti Džbán.

Protože kromě nádechu romantiky se s Pekelnými anděly táhne i temná pověst kriminálního gangu spojeného především s drogami, vydíráním či obchodem se zbraněmi, monitorují jejich »výlet« do Česka policisté ozbrojení i samopaly. Do akce zapojili také vrtulník.

Do včerejšího dopoledne cizinecká policie zadržela na různých místech republiky 30 »andělů«. Byli v evidenci nežádoucích lidí. „Všichni zadržení byli cizinci, většinou z Norska. Těch bylo 17,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Rendlová. Pekelní andělé se scházejí každý rok v jiném evropském městě a členové klubu těmto setkáním přikládají velký význam. V Praze už jde o druhé setkání, poprvé tu byli v roce 2005.

Aha! Víte, že...

První buňka Pekelných andělů vznikla 17. března 1948 v kaliforn-ské Fontaně. Jméno Hells Angels odkazuje k 303. bombardovací letce, která bojovala za druhé světové války. Kluby existují ve zhruba 30 státech včetně Česka a jsou izolovaným světem s vlastními nekompromisními zákony. V čele klubu stojí prezident a noví uchazeči o členství musejí projít dlouhým přijímacím rituálem.

Muži zákona prověřují každého motorkáře, který jim přijde pod ruku.

Tak schválně, kolik nadýcháš? Policie zjišťuje i množství alkoholu v krvi.

Policisté mezi motorkáři našli řadu nežádoucích osob.

Mezi motorkáři je řada drsných hochů, tenhle se nebál ani policie.

Andělé jsou pořádně ostřílení hoši.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.