ŠÍLENÝ VĚDEC - Studoval brutální vrahy - Pak začal zabíjet sám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

ŠÍLENÝ VĚDEC - Studoval brutální vrahy - Pak začal zabíjet sám

Na svých webových stránkách tvrdil, že je část démona.
Na svých webových stránkách tvrdil, že je část démona. (IT)

Zděšení vládne Velké Británii. Zemi zburcoval případ novodobého Jacka Rozparovače. Mýty opředený sériový vrah, který v 19. století brutálně vraždil prostitutky, se stal vzorem i pro Stephena Griffi tse (40). Tohoto doktoranda kriminologie na britské univerzitě zatkla policie v pondělí v Bradfordu. Na svědomí může mít až šest vražd prostitutek.

Griffitse dávají britská média do souvislosti nejen se zmiňovaným Jackem Rozparovačem, ale i se sériovým vrahem Peterem Sutcliffem, který před třiceti lety řádil prakticky na stejném místě jako Griffits a dostal přezdívku Rozparovač z Yorkshire. Griffits byl navíc profesí badatel, který se zabýval studiem sériových vrahů. Jacka Rozparovače si dokonce zvolil za téma disertační práce.

Griffits vraždil nebývale sadisticky. V okruhu dvou kilometrů od jeho bydliště zmizely během necelého roku tři prostitutky. Navzájem se znaly, řemeslo provozovaly v nedalekém Bradfordu. Susan Rushworthová (†43) zmizela loni v červnu, Shelley Armitageová (†31) letos v dubnu a Suzanne Blamiresová (†36) před týdnem. Její hlava a další kusy těla byly nalezeny v ruksaku v řece. Existuje podezření, že části těl vrah snědl. Starého mládence Griffitse, který žil blízko vykřičené ulice lásky a často platil za sex, usvědčil záznam z bezpečnostní kamery: na něm je pravděpodobně prostitutka Suzan, kterou neznámý muž honí v ulici před Griffitsovým domem, a nakonec ji zbije do bezvědomí. Poté muž na chvíli mizí z dohledu kamery. Za pár minut se vrací s kuší, ženu střílí do hlavy a snaží se tělo odtáhnout.

Britská policie zatím odmítá zveřejňovat jakékoliv další informace, ale Griffitse zřejmě obviní z dalších tří vražd. Griffitsovi jeho okolí přezdívalo Pan Penfold podle kreslené postavičky s dominujícími kulatými brýlemi podobnými těm, které nosil. „Choval se divně. Lidé se mu vyhýbali. Trpěl depresemi, a i když měl nějaký čas přítelkyni, přednost dával prostitutkám,“ tvrdí jeho soused.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.