Gorilátko z pražské zoo: Je to kluk jak buk! ...ale jméno dostane až v neděli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Gorilátko z pražské zoo: Je to kluk jak buk! ...ale jméno dostane až v neděli

Gorilí chlapeček narozený 24. dubna díky péči maminky Kijivu roste jako z vody.
Gorilí chlapeček narozený 24. dubna díky péči maminky Kijivu roste jako z vody. (pro Aha! – Zoo Praha)

Ředitel pražské zoologické zahrady v sobotu v cíli charitativního běhu za záchranu goril odtajnil pohlaví nového přírůstku. Důkladné testy DNA prokázaly, že Kijivu a Richard mají syna. Nyní ho zbývá už jen pokřtít. Tu čest budou mít 30. května hvězdy českého pěveckého nebe Karel Gott (70) a Lucie Bílá (44). A jméno? Do nejužšího výběru se jich dostalo deset.

Zoologická zahrada si dala na podrobných testech tentokrát velmi záležet a pohlaví prozradila až měsíc po narození opičího drobečka. „Chtěli jsme mít nezvratnou jistotu, aby se neopakovalo totéž co s Mojou, která byla první rok svého života označována za samce. Rozhodli jsme se proto zveřejnit informaci o pohlaví až na základě rozboru DNA,“ uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek. Genetická laboratoř tak poctivě sbírala vzorky trusu, až potvrdila, že jde o samce.

Jediné, co nyní trápí fanoušky populární gorilí rodinky z Prahy, je jméno pro chlapečka. Jméno Nne, kterým by se logicky pokračovalo v pojmenovávání mláďat svahilskými číslovkami, zahrada zamítla a vybrala 10 jiných afrických jmen. Český slavík a Česká slavice příští neděli pokřtí chlapečka jedním z nich...

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.