Indické letadlo spadlo při přistání: Přežilo 7 ze 166 cestujících! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Indické letadlo spadlo při přistání: Přežilo 7 ze 166 cestujících!

V troskách boeingu Air India Express zahynulo 159 lidí.
V troskách boeingu Air India Express zahynulo 159 lidí. (ČTK/AP, EPA)

Rozlomené letadlo a vše stravující plameny. To byl pohled, který se v hustém pralese jihozápadní Indie naskytl záchranářům, když dorazili na místo zkázy. V sobotu v 6.30 ráno se boeing se 166 lidmi na palubě zřítil mezi stromy. Ač se to zdá nemožné, 7 cestujících ohnivé peklo přežilo, mezi nimi i jedno z 23 dětí na palubě.

Přežití takové katastrofy sedmi lidmi se rovná zázraku. Tři z nich jsou v ohrožení života, ostatní utrpěli jen lehká zranění a jeden cestující byl po několika hodinách dokonce propuštěn z nemocnice. „Letoun se rozpadl na dvě části. Vyskočil jsem po pádu ven. Viděl jsem, jak se z hořících trosek dostávají další dva lidé,“ řekl jeden ze zachráněných cestujících v nemocnici místní televizi TV9. Osud malé holčičky, jejíž jméno ani věk agentury neudaly, je zatím nejasný, protože lékaři neupřesnili její zranění. Boeing 737800 společnosti Air India Express letěl z arabské Dubaje. Přistání na letišti v Mangalúru ale nevyšlo. Zkušený britský pilot zatím z neznámých důvodů minul dráhu a stroj se rozlomil v přilehlém hustě zalesněném údolí. Letadlo okamžitě zachvátil požár. V oblasti hustě pršelo a podle jedné verze dostal letoun smyk a zavadil o konstrukci radaru. Nehoda nápadně připomíná tragédii polského prezidentského speciálu z 10. dubna, při níž během přistání zahynulo všech 96 osob na palubě.

Nejmladší ze zachráněných. Malá indická holčička přežila pád letadla.

Jen 3 roky starý boeing na letišti v Bombaji.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.