Pohřeb stylisty Procházky - Poslední přání nesplněno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb stylisty Procházky - Poslední přání nesplněno

Pavel Vítek pokládá kytici.
Pavel Vítek pokládá kytici. (Aha!: Dalibor PUCHTA, Marek PÁTEK)

PRAHA – „Není tady Dan, aby se o mě takto postaral,“ prohlásil smutně přítel módního gurua českých celebrit Dana Procházky (†26) Radko Živčic krátce poté, co mu někdo z černého saka obral smítka. Dát poslední sbohem Procházkovi přišel také zpěvák Pavel Vítek, který se se stylistou znal několik let.

  • Absolonová se zhroutila
  • Bílá rakev zůstala zavřená
  • Přítel mu naposledy zamával
  • Zagorová, Bílá, Bartošová nedorazily

PRAHA – Manželka premiéra Zuzana Paroubková, zpěvačky Monika Absolonová a Dara Rolins, missky Diana Kobzanová a Kateřina Průšová. Ty všechny a desítky dalších se včera ve 13 hodin přišli do strašnického krematoria naposledy rozloučit se stylistou Danielem Procházkou (†26). Ten před dvěma týdny nečekaně spáchal sebevraždu. Na pohřbu ale překvapivě chyběly Hana Zagorová, Iveta Bartošová i Lucie Bílá. Přitom právě s těmi Dan během svého života úzce spolupracoval a pojilo jej s nimi i velké přátelství.

Většina přítomných přišla na pohřeb v tmavých slunečních brýlích, které alespoň trochu tlumily jejich hluboký zármutek. V první řadě před bílou rakví, pod kterou ležela hromada věnců a květin, seděli Danovi rodiče a nejbližší příbuzní, přítel Radek, nejlepší Procházkova kamarádka Kateřina Kornová se svým manželem a také zpěvačka Dara Rolins. Dan se tak nedočkal splnění svého přání – otevřené rakve, ve které by ležel vyzdobený podle vlastních představ. Podle Danových představ asi nebyla ani skutečnost, že se s ním nepřišly rozloučit ani jeho nejslavnější zákaznice a velké kamarádky – Hana Zagorová, Iveta Bartošová a Lucie Bílá.

Samotný obřad zahájila titulní instrumentální píseň z filmu Piano. Po ní se zaplněným sálem rozezněla dojemná balada Pár chviľ z posledního alba Dary Rolins, kterou zpěvačka původně věnovala svému smrtelně nemocnému kamarádovi. Během písně většině přítomným včetně samotné Dary vyhrkly slzy do očí a nikdo nebyl schopen skrýt velké dojetí. Zpěvačka Monika Absolonová se rozplakala natolik, že nikdo z jejího okolí ji nebyl schopen utišit.

„Dan byl nesnesitelně okouzlující a extrémně odvážný člověk. Pro popsání jeho ztráty se jen těžce hledají slova,“ pronesla v emotivním projevu režisérka Tereza Kopáčová, která několik let s Procházkou spolupracovala v jednom společenském časopise. Když pak rakev za znění písně od Danovy oblíbenkyně Marylin Monroe, jejíž sebevražda podle mnohých právě Dana inspirovala k té jeho, odjížděla za oponu, Danův přítel Radek neodolal a své lásce naposledy zamával.

„Není tady Dan, aby se o mě takto postaral,“ prohlásil smutně přítel módního gurua českých celebrit Dana Procházky (†26) Radko Živčic krátce poté, co mu někdo z černého saka obral smítka. Dát poslední sbohem Procházkovi přišel také zpěvák Pavel Vítek, který se se stylistou znal několik let.

Hodinový obřad, kterého se zúčastnily téměř dvě stovky lidí, proplakal také stylistův kamarád Standa Dolinek, který si stále otíral slzy papírovým kapesníčkem. Rozloučit se s Danem Procházkou přišla kromě českých celebrit také manželka bývalého premiéra Jiřího Paroubka Zuzana (49). „Na Dana mám ty nejhezčí vzpomínky. Byl to člověk laskavý, hodný, milý, nezákeřný a velmi citlivý. Je ho velká škoda,“ řekla deníku Aha! paní Zuzana. Seděla v první řadě hned vedle Danovy mámy a po obřadu nasedla do auta, kde si okamžitě zapálila a odjela domů.

Kytici pod bílou rakev položily také známé české návrhářky Taťána Kovaříková nebo Natali Ruden.

Strašná smrt v igelitovém pytli! - Sebevražda stylisty Procházky (†26)
Stylista Procházka: Sebevražda!?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.