Ochrnutý Gambo - Místo tlapek má vozíček | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ochrnutý Gambo - Místo tlapek má vozíček

Gambo už si na vozíček zvykl.
Gambo už si na vozíček zvykl. (pro Aha! – Hedvika Daňková)

I když má celkem čtyři nohy, musí jezdit netradičně na vozíčku. Sedmiletý kříženec jezevčíka nečekaně ochrnul zhruba před rokem. A nedávno dostal místo zadních pacek dvě kolečka.

„Když se to stalo, byli jsme s Gambem na chatě. Chtěl vyběhnout schody, ale zůstal viset, a už nikdy nechodil,“ popisuje příběh čtyřnohého miláčka jeho majitelka Lucie Zoubková. Gambo prodělal i operaci, ale bezúspěšně. „Stála asi 12 tisíc, ale nepovedlo se vůbec nic. Pes nám zůstal ochrnutý. Gambo má ale neuvěřitelnou chuť do života a nechat ho ležet celé dny doma v pelíšku bylo prakticky nemožné,“ řekla Aha! majitelka. Asi dva měsíce po neúspěšné operaci tak dostal Gambo speciální vozíček. Vyrobený je přesně na míru a majitele přišel na 6 tisíc.

S vozíčkem Gambo jezdí jen pár týdnů, ale dělá neuvěřitelné pokroky. Nejdříve se mu do plechových nožiček vůbec nechtělo a byl dost vystrašený. Po čase ale nad černým jezevčíkem majitelka přeci jen zvítězila. Za pár piškotů prý začal pomalu jezdit po bytě a pak spolu odstartovali i procházky venku. Teď už je Gambo zkušený vozíčkář. Obrubníky u silnice zvládá levou a pravou přední. „Vypadá to docela nebezpečně, když se proti obrubníku rozjede a pak ho doslova přeletí,“ tvrdí Zoubková. S vozíčkářem ale trochu trpí další zvířecí členové domácnosti – dvě fretky. Gambo totiž moc nekouká, co se mu pod kolečka připlete, a tak se mu občas na vozík fretky namotají. Teď je před ním další velký úkol. Musí se naučit jezdit z kopce. „Každá jeho zběsilá jízda zatím dopadla dobře, ale když se řítí dolů, tak nikdy nemůžete vědět, jestli ten sešup ubrzdí,“ tvrdí majitelé jezevčíka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.