Je na vás pes moc rychlý? Kupte si obřího šneka (30 cm)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Je na vás pes moc rychlý? Kupte si obřího šneka (30 cm)!

Fotografie
Fotografie (internal)

Velkým módním výstřelkem se v poslední době stává chov velešneků afrických. Šneci mohou dorůstat i 30 centimetrů a podle chovatelů jsou mírumilovnými a přítulnými domácími mazlíčky.

Achatina veliká neboli oblovka je největší suchozemský šnek, který může vážit až 300 gramů! A co k jeho chovu potřebujete? Nic moc, šneci mají rádi vlhké prostředí a teplotu kolem 28 stupňů. Ideální pro jejich život je skleněné terárium. Místo hlíny a kamení je jako vystýlka doporučen kokosový substrát. „I na krmení je šnek skromný, ze začátku je dobré ho zásobit vápníkem ze sépiové kosti nebo roztlučenými vaječnými skořápkami,“ říká chovatel Miroslav Lumík. Vše totiž šnek zužitkuje při tvorbě ulity. Krmení je obdobné jako u želv – tedy ovoce, salát, vařené těstoviny, mrkev, jablko, mech či kousek sýra. Mládě achatiny je možné sehnat za 200 Kč za kus. „Velké šneky ale můžete adoptovat i z útulků – je spousta chovatelů, kteří se jich v poslední době zbavují právě touto cestou,“ doplnil chovatel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.