Malíř Alexandr Kurkov: Obrazy maluje spermatem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Malíř Alexandr Kurkov: Obrazy maluje spermatem!

Na tomto obraze přimíchal malíř sperma do červené barvy.
Na tomto obraze přimíchal malíř sperma do červené barvy. (Aha! – Karel Kopáč)

Malíř Alexandr Kurkov z Jevan u Prahy vymyslel originální způsob, jak zabránit tomu, aby jeho obrazy někdo zkopíroval. Nejen že jsou jeho obrazy originální, do barev navíc přidává opravdu neobvyklou příměs – vlastní sperma!

„Když někdo za sto let odebere vzorek barvy obrazu, najde v něm mou DNA,“ usmívá se malíř, který si ve své pizzerii v Jevanech zařídil malou galerii. Umělecké školy Kurkov nikdy nestudoval. Je vyučený kuchař, vařil i pro ruského prezidenta Borise Jelcina nebo pro českého skladatele Karla Svobodu. Malířství je však jeho velká láska. Na nápad, jak si své obrazy »podepsat« vlastní DNA, prý přišel ve spánku a už s ním slaví úspěchy. „Jeden čerstvý tatínek si dokonce přeje, abych namaloval portrét jeho dítěte a použil při tom biologický materiál od něj,“ říká Alexandr Kurkov. Sperma přimíchá malíř vždy jen do jedné barvy a pouze potenciálnímu kupci prozradí, kde ho najde.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.