Uznávaný vědec Stephen Hawking tvrdí: Ufoni existují! Ale raději je nekontaktujte... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Uznávaný vědec Stephen Hawking tvrdí: Ufoni existují! Ale raději je nekontaktujte...

Hawking je přesvědčen, že ve vesmíru nejsme sami.
Hawking je přesvědčen, že ve vesmíru nejsme sami. (ČTK/AP, Profimedia.cz)

Mimozemšťané jsou všude kolem a Země by si na ně měla dávat větší pozor! Netvrdí to žádný šílený ufolog, nýbrž jeden z nejinteligentnějších lidí planety Stephen Hawking (68). Britský matematik a astrofyzik zároveň varuje před navazováním jakéhokoliv kontaktu s mimozemskými civilizacemi.

Mimozemský život existuje podle vědce v mnoha dalších částech vesmíru, tedy nejenom na jeho planetách, ale například v centrech hvězd a v meziplanetárním prostoru. Hawking na to přišel jednoduše. Vesmír tvoří 100 miliard galaxií, každá z nich obsahuje stovky milionů hvězd. V takto velkém prostoru je vysoce nepravděpodobné, že by byl život pouze na Zemi. „Můj matematický mozek si díky těmto číslům odvodil, že je reálné přemýšlet o mimozemšťanech. Výzvou je zjistit, kde se skutečně nacházejí,“ říká Hawking a dodává, že ufoni mohou být pro naši civilizaci obzvláště nebezpeční. Podle něho je možné, že podniknou nájezdy na Zemi, kterou vyplení. „Stačí jen, podívámeli se sami na sebe, aby nám bylo jasné, jak se inteligentní forma života může změnit v něco, s čím se nechceme potkat. Podle mě žijí mimozemšťané ve velkých lodích, mohou to být kočovníci snažící se zabrat jakoukoliv planetu, kterou objeví. Může to vypadat, jako když Kryštof Kolumbus dobyl Ameriku, pro původní obyvatele to taky nedopadlo dobře,“ tvrdí badatel.

Kdo je Stephen Hawking?

  • Desátý nejinteligentnější člověk planety (IQ 160)
  • Kvůli neurologickému onemocnění je upoután na invalidní vozík, nemoc mu také znemožňuje komunikovat, mluví pomocí syntezátoru.
  • Napsal desítky knih o vesmíru, nejznámější je Stručná historie času.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.