Zloděj ukradl hlavní anténu: Tisíce lidí zůstaly bez televize | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zloděj ukradl hlavní anténu: Tisíce lidí zůstaly bez televize

Lidé z Valašska marně ladí programy.
Lidé z Valašska marně ladí programy. (pro Aha!: Ivan DOSTÁL)

VSETÍN – Přišli o televizi! Minimálně týden si musí polovina Valachů vystačit pouze s novinami a knihou. Televize je jim teď k ničemu.

Přišli o televizi! Minimálně týden si musí polovina Valachů vystačit pouze s novinami a knihou. Televize je jim teď k ničemu. Někdo totiž ukradl anténu z vysílače na Bečevné. Tím pádem lidé nechytnou většinu televizních programů.

Obyvatelé sídliště Sychrov, Horního města, Luhu a Dolní Jasenky doslova zuří. Nemohou sledovat ani zprávy, ani své oblíbené seriály. „Chtěl jsem se dívat na sport, a nemohl jsem program naladit. Jsem vzteky bez sebe. Zrovna běžel zajímavý závod v atletice,“ stěžuje si pan Leoš Kominíček.

Anténa ovšem nebyla jedinou věcí, která skončila v rukou zlodějů. „Kromě antény také zmizelo zařízení pro rádiový příjem a šíření internetu. Škodu jsme vyčíslili předběžně na 60 tisíc korun,“ řekla tisková mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Pro zloděje ale lov nebyl zrovna úspěšný. Jestli si někdo chtěl vyřešit svůj problém s přijímačem, má smůlu. „Vysílací anténa je jednoúčelové zařízení. Nelze ji použít k jiným účelům než k vysílání, pro které byla nainstalována,“ řekl Aha! místostarosta Vsetína Lubomír Gajdušek. „Taková zbytečnost. Kvůli bandě zlodějů jsme bez příjmu,“ rozčilovala se paní Ludmila Matějíčková.

Nepovedená krádež přijde zloděje draho. Hrozí jim až tříletý žalář.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.