Zdeněk Červinka (45): Vrátil nám síťovky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zdeněk Červinka (45): Vrátil nám síťovky!

Zdeněk Červinka.
Zdeněk Červinka. (Alexandr Malachovský(sts)14.4.2010, 12:00)

Nezapomenutelný doplněk každé hospodyňky, která se vydala na nákup v minulém století, se vrátil. Může za to Zdeněk Červinka (45), který doslova přechytračil celý svět!

Již zesnulý vynálezce síťovky Vavřín Krčila s ní úspěšně obchodoval ve 36 zemích, ale na patent neměl peníze. Jeho zahraniční konkurenci to ani nenapadlo, a tak teď síťovka zase patří Čechovi, který ji prodává za 40 korun! „Slyšel jsem jednu paní v rádiu, když si v nějakém vzpomínkovém pořadu stěžovala, že jí hrozně chybí síťovka. Tak jsem zajel ke své matce, ta jednu vyhrabala ze skříně, a začal shánět stroje,“ vypráví nový »otec« jedinečné síťované tašky z polyamidového vlákna.

Na jaře roku 2008 zašel na patentový úřad a rozjel výrobu v Číně. „Když už je to zavedený výrobek, tak jsem si to nemohl patentovat, ale za milion korun jsem si koupil prů-myslovou ochranu, která mi zaručuje, že jsem jediný na světě, kdo může tašku tohoto vzhledu a vlastností prodávat,“ nadšeně vysvětluje Červinka. V Česku už se prodej prý pomalu rozjíždí, ale velký zájem je i v Austrálii a hlavně na Sibiři. „Tam jsou z toho úplně nadšení a objednávají po 200 tisících kusech měsíčně, protože v tom mrazu jim normální igelitky praskají,“ dodává s úsměvem podnikatel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.